zo 14 aug

15:00 - 16:30, Eye Filmmuseum
 

Architectuurwandeling Overhoeks

 

Amsterdam is volop in beweging. Beweeg mee! Ga mee op een van de architectuurwandelingen van Arcam naar wijken waar volop gebouwd wordt. In de maanden juli, augustus en september trekken we iedere zondag we naar één van de stadswijken in transformatie, waar binnenkort wordt gewerkt, gerecreëerd én gewoond.

OVERHOEKS
Op het voormalige Shell-terrein aan de oever van het IJ in Amsterdam-Noord wordt sinds 2005 gebouwd aan de nieuwe wijk Overhoeks. De wijk wordt door het Schegpark opgedeeld in twee delen.

De hoge torens van de Strip tekenen al een nieuwe skyline aan het IJ af. In de Strip komt een congrescentrum, ruim 1.100 appartementen met verschillende doelgroepen en er staan al iconen als het EYE Filmmuseum en de A’dam Toren.

Aan de andere kant van het park ligt de lagere woon- en werkwijk Campus. Het stedenbouwkundig plan van Geurst & Schulze gebruikt residenties en woonhotels uit de jaren ’30 met gemeenschappelijke voorzieningen als referentie voor de vrijstaande gebouwen met binnentuinen. De 2.260 woningen in dit deel verschillen in grootte, van studio’s van 45 vierkante meter tot penthouses van groter dan 200 vierkante meter. Ongeveer 20 procent van deze woningen zijn sociale huur. Verspreid door de buurt zijn verschillende voorzieningen gerealiseerd, waaronder drie scholen, winkels, een sportschool en horeca.

Een groot deel van de gebouwen is in 2021 opgeleverd. De laatste gebouwen zijn nog in ontwikkeling of staan in de steigers. De gemeente Amsterdam verwacht in 2026 de bouw van de wijk af te ronden.

Ga je mee op tour langs de nieuwe ontwikkelingen in Overhoeks?

Praktisch
De Zomerwandeling in Overhoeks vindt plaats op 14 augustus

Starttijd: 15:00 UUR
Verzamelplaats: Naast trap van Eye Filmmuseum, IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
Tickets: €15,- (incl btw)
Hier verkrijgbaar: Zomerwandeling Overhoeks — Arcam

Tickets voor meerdere wandelingen tegelijk kopen is mogelijk

 

Architectuur
 

Delen:

Nieuwsbrief