za 16 okt

20:00 - 21:45, Het Concertgemaal
 

Belinfante Kwartet

 

Een avond onconventioneel kwartetten in enkel eigen arrangementen is wat dit geweldige, grensverleggende strijkkwartet vandaag voor jullie in petto heeft!

Arrangementen van klassieke werken, zoals Rossini’s Kyrie uit de Petite Messe Solennelle en composities van Hildegard von Bingen staan op het programma, maar ook volksmuziek uit Schotland en Menorca, waar de roots liggen van respectievelijk violiste Fiona Robertson en cellist Pau Marquès i Oleo.

Het Belinfante Kwartet is opgericht in 2016 en heeft sindsdien in vliegende vaart door heel Nederland en Europa opgetreden, waaronder op de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Tiberius Festival in Roemenië en het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Recent waren ze live op NPO Radio 4 te horen in de Spiegelzaal en speelden ze live tijdens Podium Witteman.

Met hun naam eert het kwartet Frieda Belinfante, celliste en de eerste vrouwelijke dirigent in Europa. Haar oprechtheid, vastberadenheid en vurigheid, zowel in muziek als in andere aspecten van haar leven, vormen een grote bron van inspiratie.

Het Belinfante Kwartet bestaat uit:
Olivia Schepers – viool
Fiona Robertson – viool
Sophie Vroegop – altviool
Pau Marquès i Oleo – cello

Zie voor een Schotse tip van de sluier:

 

 

Muziek
Concert
gerelateerd

Nieuwsbrief