za 27 mrt

Dit evenement vindt plaats tussen 26/03/2021 - 29/03/2021

Hele dag
 

Cinedans FEST’21

 

Cinedans keek er naar uit publiek te verwelkomen op de 17e editie van Cinedans FEST in Eye Amsterdam. Helaas kan het festival door de beperkingen van Covid-19 niet in Eye doorgaan. In plaats daarvan brengt het festival de programmering bij de kijker thuis, via een online editie.

Van 26 tot en met 28 maart toont Cinedans FEST’21 116 films uit 36 landen. Op het programma staan o.a. de International Shorts Competitie, de International Student Competition, de Best of Covid 19 Dance Shorts en de state of the art van de Nederlandse dansfilm.

Ook presenteert het festival de Nederlandse premières van de films Being Jérôme Bel (FR, 2019, 79’) van de regisseurs Sima Khatami & Aldo Lee over enfant terrible van de dans en ‘antiregisseur’ Jérôme Bel, en Weizman: Before / After (NL, 2020, 54’) van regisseur Willem Baptist over de worstelingen van artistiek leider van Noord Nederlands Toneel Guy Weizman bij het maken van zijn nieuwe voorstelling Before / After ten tijde van de heersende pandemie.

Daarnaast, wordt speciale verfilming van Blasphemy Rhapsody getoond van ICK Dance Amsterdam & regisseur Arno Dierickx, vinden er Q&A’s met makers plaats en een verdiepend randprogramma.

Het onlineprogramma “groeit” van dag tot dag met exclusieve premièretijden. Bezoek voor het hele programma en festival tickets: www.cinedans.nl

Cinedans FEST‘21 wordt mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Film Fonds, Stichting Dioraphte, Eye Filmmuseum Amsterdam, Canon en CUT-UP.
Cinedans wordt meerjarig ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

 

Dans, Film
Online

Eye Filmmuseum

Enorme collectie Nederlandse en buitenlandse films en filmposters in een modern cultuurcentrum aan het water.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief