zo 21 feb

11:00 - 11:50, Buiksloterkerk
 

De Liedjestovenaar met de Magie van Marokko

 

Naomi Inez ontdekte als kind op een piano spelenderwijs de magie van muziek. Ook de beeldende kunst boeide haar en na de middelbare school ging ze naar de Rietveld Academie. Maar het werd uiteindelijk toch de muziek. Ze schrijft liedjes voor kinderen in allerlei stijlen en ritmes en treedt op in het gehele land als ‘de liedsjestovenaar’ . Daarnaast geeft ze via de Aslan Muziekschool muziekles op scholen in Amsterdam.

 

Naomi noemt zich de liedjestovenaar, en dat klopt helemaal! Ze weet met haar medespelers een andere wereld tot leven te brengen. Vandaag gaat de reis naar het Djemaa el-Fna plein in Marokko: een plein met kleurige kraampjes, klimmende aapjes, henna op handen, sissende slangen,mannen op sandalen, oude verhalen, daar kijk je je ogen uit….

Op het plein zit een oude verhalenvertelller, Okacha Chichaoua. Hij vertelt hoe hij als jonge man zijn grote liefde, Zina, uit het oog verloor en overal zocht naar dat beeldschone meisje. Hij neemt ons mee op reis door het Atlasgebergte, naar de Sahara woestijn, tot aan de grens met Algerije. En overal waar hij komt, ontmoet hij lokale musici en gaan ze samen muziek maken. Iedere plek heeft zijn eigen muziek, met speciale instrumenten en zangstijl, van Arabische flamenco tot Gnawa muziek.

De voorstelling eindigt met een verrassende onthulling over de grote liefde van Okacha.

Deze levendige en kleurrijke voorstelling vol muziek duurt ca. 50 minuten en wordt gespeeld door Naomi Inez (zang), ensemble Kasba bestaande uit Sami El Ghousli (zang, darbuka, cracab en bendir) en Dieter van der Westen (zang, quenbril en gitaar) en Jina Sumedi (zang, banjo, piano en melodica). Script en regie zijn van Dick Hauser.

Nieuwsbrief