zo 12 dec

10:30 - 12:00
 

De Mooie Kinderboekentournee #3

 

De Mooie Kinderboekentournee | in de Rietwijker

Tijdens De Mooie Kinderboekentournee wordt er op iedere tweede zondag van de maand een kinderboek tot leven gebracht op een bijzondere locatie in Noord. Kinderen kunnen samen met hun ouders aanschuiven en genieten van een kleine voorstelling of bijzondere vertelling waarbij het boek door een acteur tot leven wordt gebracht. Soms zal ook de auteur of illustrator van het boek aanwezig zijn. Nadat het verhaal verteld is mag iedereen zelf creatief aan de slag; afhankelijk van welk boek er centraal staat wordt er gedanst, worden er groenten geproefd, kun je schilderen met modder of maak je bijvoorbeeld een mozaïekvogel van zaadjes, bonen en pitjes. Kinderboeken vormen het uitgangspunt voor de meest bijzondere activiteiten, dus alles is mogelijk. De programma’s zijn afwisselend voor kinderen van 4 tot 7 jaar, en van 7 tot en met 10 jaar.

Programma | Zondag 12 december
HET VERHAAL VAN: De kikkerbilletjes van de koning (4+)
van Janneke Schotveld

Kijk en luister naar de vertelvoorstelling van Het betoverde hoofddoekje over prinses Loubna. Een prachtig verhaal uit de bundel De kikkerbilletjes van de koning van Janneke Schotveld.

Sprookjes ouderwets en rolbevestigend? Niet in deze prachtige verhalenbundel. Dit moderne sprookjesboek bevat vijftien sprookjes die afwijken van de traditionele vertellingen. Ze gaan over een ridster die haar droomprins uit het kasteel van zijn ouders bevrijdt, over een prinses die haar bruidegom moet kiezen uit zevenhonderd prinsen maar pas kriebels in haar buik voelt bij een andere prinses.

Het verhaal over het betoverde hoofddoekje wordt door een actrice verteld.

ZELF AAN DE SLAG:
De kinderen versieren potten en vullen deze met zaadjes van het zeer zeldzame Gluipkruid. Wat dat is? Daar hoor je meer over in dit prachtige verhaal!

PROGRAMMA
Zondag 12 december 2021
Inloop vanaf: 10:00u. | start programma: 10:30u. Voor kaarten, klik HIER.
Locatie: Rietwijker, Amsterdam Noord
Entree: 2,50 voor kinderen, gratis voor volwassenen en met Stadspas
– Coronatoegangsbewijs verplicht –

De volgende editie is op 9 januari 2022 om 11:00 uur in de Buiksloterkerk, waar het kinderboek Uit elkaar (6+) centraal staat van Bette Westera en Sylvia Weve. Het hartstochtelijke duo Luc & Marcelle maakte een muziekvoorstelling bij het verhaal. Voor kaarten, klik hier.

De Mooie Kinderboekentournee is een coproductie tussen Het Mooie Kinderboekenfestival en Stichting Tolhuistuin.

 

Theater
Geschikt voor kinderen
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief