zo 13 feb

15:00 - 16:30, Muziekschool Noord
 

De Mooie Kinderboeken tournee #4

 

De Mooie Kinderboekentournee
Tijdens De Mooie Kinderboekentournee wordt er op iedere tweede zondag van de maand een kinderboek tot leven gebracht op een bijzondere locatie in Noord. Kinderen kunnen samen met hun ouders aanschuiven en genieten van een kleine voorstelling of bijzondere vertelling waarbij het boek door een acteur tot leven wordt gebracht. Soms zal ook de auteur of illustrator van het boek aanwezig zijn. Nadat het verhaal verteld is mag iedereen zelf creatief aan de slag; afhankelijk van welk boek er centraal staat wordt er gedanst, worden er groenten geproefd, kun je schilderen met modder of maak je bijvoorbeeld een mozaïekvogel van zaadjes, bonen en pitjes. De programma’s zijn afwisselend voor kinderen van 4 tot 7 jaar, en van 7 t/m 10 jaar. Kinderboeken vormen het uitgangspunt voor de meest bijzondere activiteiten, dus alles is mogelijk tijdens De Mooie Kinderboekentournee.

Programma op zondag 13 februari 2022
HET VERHAAL VAN: De man met de zeegroene ogen (5+)
Op de grens van water en land woont een man met zeegroene ogen die leeft van de wind en van wat de zee hem schenkt. Als er op een dag een fles met een schatkaart aanspoelt, heeft de man eigenlijk geen zin om in actie te komen – hij heeft immers alles al. Uiteindelijk wint zijn nieuwsgierigheid en bouwt hij zijn huis om tot een boot. Hij gaat op weg en vindt een eiland, maar waar is de schat?

ZELF AAN DE SLAG
Kom gezellig zitten en droom weg bij het prachtige verhaal over de man met de zeegroene ogen. In het boek hoor je geluiden, zoals het krijsen van de meeuwen en het fluiten van de wind. En de zee zingt! Hoe kan je deze geluiden nabootsen? De kinderen mogen experimenteren met zelfgemaakte instrumenten en het verhaal begeleiden. Daarna mogen kinderen kunstige flessenpost maken, met materialen die ook op het strand te vinden zijn.

Inloop: 15:00 u | Start programma 15:30u | voor kaarten, klik HIER.
Locatie: Muziekschool Amsterdam Noord, Alkmaarstraat 10
Toegang: 2,50 per kind | met Stadspas: gratis | Volwassenen: gratis

 

Theater
Educatie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief