do 30 jun - ma 11 jul

12:00 - 18:00, Pexpo
 

Eerste solo-expositie Blakka Tarra

 

Expositieruimte en creatieve ontmoetingsplaats Pexpo in de Van der Pekstraat in Amsterdam Noord is t/m 10 juli a.s. terrein van kunstenaar Blakka Tarra. Zijn schilderingen op gevonden karton en tegels geven community gallery Pexpo kleur en vrolijkheid. De werken in de expositie ‘Kleurrijke Mensen’ tonen dagelijkse stadstaferelen. Het zijn snapshots uit het leven van Tarra, momenten die je herkent en je laten glimlachen. Festivals, op de pont, in het stadion, op de markt, familiefeestjes, eigenlijk kan het van alles zijn.

Tarra laat zich inspireren door de filosofie van kunstenaar Kerry James Marshall. Deze schilder herkende zichzelf niet in de werken die hij in musea tegenkwam. Vanaf dat moment maakte hij het zijn missie om zwarte kunst onder de aandacht te brengen.

Blakka Tarra wordt geboren in 1956 in Paramaribo. Hij is 12 jaar als hij met zijn familie emigreert naar Amsterdam-Noord. Hier gaat hij naar de eerste klas van Scholengemeenschap Noord.
Het schilderen pakt Tarra op in 2016 als hij thuis komt te zitten met een burn-out. Sindsdien schildert hij non-stop. Aanvankelijk op papier en doek, later op karton en andere materialen die hij op straat vindt. Tegenwoordig ligt er overal zoveel karton dat hij met zichzelf heeft afgesproken niets mee te nemen buiten een straal van 300 meter van zijn huis.

 

Beeldende kunst
Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief