zo 09 jul

15:30 - 17:30, Podium Buiksloterkerk
 

From and To Infinity: wereldjazz en improvisatie door Boi Akih

 

Op 8 juli speelt Boi Akih het nieuwe programma From and To Infinity op het NN North Sea Jazz Festival.

Met veel plezier kondigen we aan dat het ensemble dit concert op 9 juli ook in de Buiksloterkerk ten gehore brengt!

From and To Infinity is een compositie van Niels Brouwer. Hij schreef dit stuk oorspronkelijk in 2019 voor het 70-koppige Molucca Bamboowind Orchestra uit Ambon Stad. Voor het recente gelijknamige album van Boi Akih (juni 2023) maakte hij nieuwe arrangementen voor een unieke bezetting met orgel(s), blokfluiten, kora, percussie, gender (gamelan-instrument), gitaar en stem. Hierbij worden zangeres Monica Akihary en gitarist-componist Niels Brouwer – die samen BOI AKIH vormen – ondersteund door de Hongaarse blokfluitist Dodó Kis, koraspeler Sekou Dioubate uit Guinee en pianist Nora Mulder.

De stukken die in de versie voor het bamboe-orkest zijn gecomponeerd – van piccolo- tot contrabas-bamboefluit – worden nu uitgevoerd op orgel door Nora Mulder. Speciale gast bij deze uitvoering is gamelanspeler en percussionist I Made Subandi uit Gianyar (Bali).

De titel van From and To Infinity verwijst naar de eerste versie op Ambon: ‘van ver gekomen naar een heel andere plek om muziek te maken’. Het stuk bestaat uit vier delen: The Sea, Dryland, The City en Joy. Binnen deze delen varieert de muziek van vrij abstract tot gedeeltes met een duidelijk melodie en ritme.

De voorstelling begint om 15.30 en duurt tot 17.30 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 22,00 (Volwassenen), 15,00 (< 18 jaar), € 17,50 (Vrienden Buiksloterkerk). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

Foto: Merlijn Doomernik

 

 

Cultuur
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief