za 24 jun

20:00 - 21:30, Zonnehuis
 

HER SOLILOQUY, a tango opera by the women of today

 

Theatraal concert van sopraan/actrice Isabel Pronk met violiste Valentine Blangé, pianiste Vera Kooper en celliste Laurence Gaudreau.

Onverschrokken, sensueel, krachtig en kwetsbaar bezingt een jonge vrouw haar leven en gedachten, bijgestaan door drie vrouwen op piano, cello en viool. Over mannen, ambitie, liefde, haar plek in de maatschappij en het verlies van haar kind. Met monologen uit Ulysses van James Joyce en tangomuziek van o.a. Astor Piazzolla, Pablo Ziegler en Manuel de Falla.

De voorstelling won in 2022 de pitch van het Grachtenfestival en de publieksprijs van het Cafe Theaterfestival. Na het afgelopen jaar op vele podia door het land te hebben gespeeld, spelen Isabel Pronk en haar musici op 24 juni een bijzondere en laatste editie in het Zonnehuis. Niet alleen zal de voorstelling te zien zijn, maar voorafgaand vindt een bijzonder gesprek plaats tussen drie vooraanstaande vrouwelijke kunstenaressen uit het muziek- en theaterveld. Zij gaan met elkaar en het publiek in gesprek over de plek van vrouwen in de kunst. Hoe wordt er naar hen gekeken? Hoe wordt de vrouw afgebeeld en klopt dat met de werkelijkheid? Kortom, een bijzondere avond waar nog lang over nagepraat zal worden.

Isabel Pronk is sopraan en actrice en werkzaam in met name klassiek muziektheater. Haar werk als zangeres kenmerkt zich door haar sterke theatraliteit en haar passie om klassieke muziek vernieuwend te maken voor een breed publiek. ‘Her Soliloquy’ is geboren uit haar verlangen om meer verhalen over (sterke) vrouwen te zien in opera. Om deze reden heeft ze een team van jonge vrouwen om zich heen verzameld. Samen met violiste Valentine Blangé, pianiste Vera Kooper en celliste Laurence Gaudreau maakt ze deze voorstelling die via zwoele of juist woeste tango cirkelt rond de eindmonoloog uit James Joyce’s Ulysses. Molly Bloom’s beroemde Soliloquy is de inspiratie voor dit theatrale concert.

Meer info en tickets: https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/her-soliloquy-a-tango-opera-by-the-women-of-today/

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief