wo 20 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 12/01/2021 - 28/02/2021

Hele dag, De VerbroederIJ
 

Het Lichtjuweel

 

Tekst: http://www.fotoexpositie.nl/

Het Lichtjuweel
In De VerbroederIJ, de sociale, maatschappelijke en culturele ontmoetingsplek aan het IJ in Noord, groeit gestaag een bijzondere foto installatie: een Lichtjuweel van Jan van der Horn. Deze beeldend kunstenaar laat zijn oplichtende foto’s langzaam groeien in aantal, steeds meer wonderlijke werken verschijnen achter de vensters.

Mocht je staan te wachten voor het Oostveer, die je van de Zamenhofstraat in Noord naar het Azartplein op het KNSM-eiland brengt, dan heb je mooi uitzicht op de oplichtende fotowerken van Jan van der Horn.

‘Wij kennen Jan al sinds we hier in april 2019 begonnen,’ vertelt Tania Spaans. Zij is de oprichter van deze ontmoetingsplek in Noord en heeft al eerder ruimte geboden aan een expositie van Jan van der Horn. ‘Door corona staat het Lichtjuweel dit keer niet naar binnen gericht, maar stralen we uit naar buiten dat we er toch zijn. Glas genoeg’ vertelt zij.

In deze donkere, eerste maanden van het jaar gaat Jan van der Horn de zijgevel vol zetten met zijn oplichtende foto’s in lichtbakken als een dia, zodat de zijkant van De VerbroederIJ een kleurig en lichtgevend geheel wordt en warmte uitstraalt naar voorbijgangers en wachtenden voor de pont. ‘Het liefst zet ik er twintig neer’ zegt Jan van der Horn. ‘Dan staat er tenminste iets. Want hoe meer lichtwerken, hoe meer het oplicht en uitstraalt: van hoop en warmte.’

12 januari 2021 – 28 februari 2021

De VerbroederIJ (achter de ramen)
Johan van Hasseltweg 21
1021KN Amsterdam
www.deverbroederij.nl

Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

 

Fotografie
Buiten, Expositie, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief