za 10 dec

15:00 - 22:00, Zonnehuis
 

Het Weekend voor de Zonzij

 

Het is vast niets nieuws voor je, Noord is flink in beweging. Maar welke kant op? In Noord leven prachtige en krachtige dromen, meningen én ervaringen. Tijdens Het Weekend voor de Zonzij laten Stadskunstenaars bart&klaar, Lamyn Belgaroui en MOHA zien hoe zij tegen Noord aan kijken, met een nieuwe blik. Zij hebben dit vertaald naar iets dat echt voor héél Noord is. Je kunt op 10 december namelijk niet één, niet twee, maar drie unieke voorstellingen bijwonen in ‘t Zonnehuis.

Ga je naar meer dan één voorstelling op 10 december? Dan kun je genieten van stapelkorting.

Het is vast niets nieuws voor je, Noord is flink in beweging. Maar welke kant op? In Noord leven prachtige en krachtige dromen, meningen én ervaringen.

Tijdens Het Weekend voor de Zonzij laten Stadskunstenaars bart&klaar, Lamyn Belgaroui en MOHA zien hoe zij tegen Noord aan kijken, met een nieuwe blik. Zij hebben dit vertaald naar iets dat echt voor héél Noord is. Je kunt op 10 december namelijk niet één, niet twee, maar drie unieke voorstellingen bijwonen in ‘t Zonnehuis.

Ga je naar meer dan één voorstelling op 10 december? Dan kun je genieten van stapelkorting.

Programma:
15.00 uur | bart&klaar met GrondSlag
bart&klaar geven een guided tour door het kennislandschap over bouwen, macht en idealen in Noord.
Genre: Performing Lecture, interactief

KAARTEN VOOR BART&KLAAR

17.00 uur | Lamyn Belgaroui met Noord Visionairs
Een interactieve voorstelling samen met jongeren uit Noord
Genre: Rap, spoken word, poëzie/gedichten

KAARTEN VOOR LAMYN BELGAROUI

20.00 uur | MOHA met Who Cares? Chapter 3 But Really, Who Cares?
Het begon allemaal bij een diepe interesse van een kunstenaar, voor het werk van een groep mannen die de straten schoonmaakt.
Genre: Theater

KAARTEN VOOR MOHA

————————-

Over de voorstelling GrondSlag | Waarom is wonen en bouwen toch zo een probleem? bart&klaar geven een guided tour door kun kennislandschap. GrondSlag is een Performing Lecture over bouwen, macht en idealen in Noord. In GrondSlag tonen zij het resultaat van een jaar lang beeldend onderzoek naar grondpolitiek en wereldbeelden. Gekoppeld aan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van Noord, levert dat verrassende inzichten en vergezichten op. Samen met het publiek wordt de formule, voor het maken van de stad, eerst onthuld en dan verworpen. Vervolgens wordt in een gezamenlijke inspanning een nieuwe optie onderzocht.

Deze voorstelling is gemaakt in het kader van: Méér dan 100 jaar Noord: Samenbouwen, aan samenleven met de Stadskunstenaars van Over het IJ.

Over de voorstelling Noord Visionairs | Noord Visionairs is een interactieve voorstelling, waarbij de bezoeker niet alleen toeschouwer is. Het publiek wordt gevraagd mee te denken, mee te praten, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Want Noord is in een rap tempo aan het veranderen en wat vinden ‘oude- en nieuwe’ Noorderlingen hiervan? Voor deze voorstelling werkt Lamyn Belgaroui samen met jongeren uit Noord. Hoe kijken zij tegen het Noord aan van vandaag? En hoe willen ze de toekomst zien? Ze laten zich horen via de muziek die ze zelf hebben gemaakt en gaan daarna hierover in gesprek.

Deze voorstelling is gemaakt in het kader van: Méér dan 100 jaar Noord: Samenbouwen, aan samenleven met de Stadskunstenaars van Over het IJ.

Over de voorstelling Who Cares? – Chapter 3 But really, who cares? | In de periode van 2019 t/m 2022 heeft MOHA verschillende stages gelopen in verschillende werkvelden om over deze beroepen te leren en om over ons eigen beroep, die van kunstenaar, te reflecteren. We hebben o.a. gewerkt als tuiniers op een begraafplaats, schoonmakers, keukenhulpen en in de thuiszorg. We leerden hoe we konden integreren in een organisatie en soms ook hoe we opnieuw konden beginnen als we afgewezen werden. We hebben ons vaak moeten aanpassen, onze plannen moeten herdenken en opnieuw moeten definiëren wat, waarom en hoe we dit traject konden doen.

Vandaag staan we op een kruispunt in het traject, met een wens om wat we geleerd hebben met anderen te delen. Misschien dat anderen hetzelfde kunnen gaan doen. Het is nog slechts een idee die zijn weg in de wereld nog moet vinden, niet wetende waar het op uit komt en hoe het precies gedeeld kan worden. Maar misschien, door gewoon maar te starten met delen. Het te openen naar anderen. Naar jou. Te bediscussiëren. Beargumenteren. Bevragen. Waarderen. Nemen. Achterlaten. Ervan houden of het haten. Misschien. Kan het dan bewegen. Ergens naartoe.

Over het Stadskunstenaarsprogramma | Over het IJ gelooft hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar ook midden in de samenleving staat. Al jarenlang werkt Over het IJ met kunstenaars en bewoners in Amsterdam-Noord samen, gebundeld tot het Stadskunstenaarsprogramma. Ze reflecteren, activeren en bevragen hoe we samen met elkaar leven in de stad. En wat kan daarin de rol van de kunstenaar zijn? Gentrificatie, de zorg, woongeluk en geestelijke gezondheid zijn slechts een aantal onderwerpen die aan bod komen.

 

Theater
Festival, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief