zo 24 sep

15:30 - 17:15, Podium Buiksloterkerk
 

Hobo-band La Petite Écurie

 

La Petite Écurie is een internationale hoboband die muziek uit de 17e en 18e eeuw uitvoert op historische instrumenten. De naam van het ensemble verwijst naar de “Grande Écurie”, een muzikale instelling aan het hof van koning Lodewijk XIV in Versailles, waar de meeste van zijn blazers werkzaam waren.

Miriam Jorde Hompanera (barokhobo), Valerie Colen (barokhobo), Marc Bonastre Riu (taille),  Giovanni Battista Graziadio (barokfagot) en Philipp Lamprecht (slagwerk) ontmoetten elkaar op het Festival Musica Antica in Urbino (Italië) in 2018 en besloten samen een ensemble te vormen. La Petite Écurie is sindsdien een zeer gewaarde gast op grote festivals, zoals de Internationale Barocktage in Melk (Oostenrijk), het Valletta Baroque Festival (Malta), Kammermusikfest Lockenhaus (Duitsland), Anciuti Music Festival (Italië) en Semana de la Música Antigua de Álava (Spanje).

Naast het uitvoeren van muziek die oorspronkelijk voor een hobo-band is geschreven, speelt La Petite Écurie ook hedendaags en traditionel repertoire en speciaal voor de band gearrangeerde orkestmuziek.

Het concert begint om 15.30 en duurt tot ca. 17.15 uur (met een pauze). De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee en limonade): € 17,50 (Volwassenen), € 15,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 10.00 (< 18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

 

Foto: Frans Gleiss

Trailer: https://youtu.be/LMLPv218HFo?t=4

 

 

 

Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief