wo 25 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 17/05/2022 - 30/05/2022

12:00 - 17:30, Pexpo
 

HOORT NOORD

 

Het geluid van veranderend Noord is het onderwerp van de nieuwste expositie in Pexpo. Vier studenten van de Breitner Academie AHK organiseren het project Hoort Noord – Noorderlingen Aan Het Woord. Hoort Noord biedt bezoekers een multidisciplinaire ervaring over een veranderend stadsdeel. Op straatniveau wordt de ruimte gevuld met beeldend werk van Sigrid van Essel, de kunstenaar die het veranderende stadsdeel al decennialang in beeld boekstaaft. Acht van haar schilderijen en schetsen sieren de wanden. Samen geven ze een beeld van snelle verandering.

Wie echt de diepte in wil, waagt zich ook in de kelder van het gebouw. In de ruwe ruimte onder de grond vind je een geluidswerk van Yrene van Amstel, Floor de Bruin, Bente Polderman en Chris Haakman. Uit mysterieuze buizen klinken de stemmen van Noorderlingen. Ze geven commentaar op het werk in hun stadsdeel, soms bruut onderbroken door het geluid van heimachines en draglines.

De multidisciplinaire expositie HOORT NOORD is te bezoeken van 17 t/m 30 mei in Pexpo, Van der Pekstraat 49. Openingstijden: dinsdag t/m zondag, 12.00 – 17.30 uur.

 

Beeldende kunst
 

Delen:

Nieuwsbrief