do 03 jun

20:00 - 21:30
 

In gesprek met Marjan Slob

 

We zijn weer open! Om dat te vieren hebben we Marjan Slob uitgenodigd om te praten over het boek dat Lot het meest inspireerde tijdens de lockdown: De lege hemel, het nieuwste boek van schrijver-filosoof Marjan Slob.

Het gesprek is te volgen via ZOOM! Deelenemen is gratis. Mail om je aan te melden!

In De lege hemel presenteert Slob ‘eenzaamheid’ als het droevige gevoel dat je krijgt wanneer je een tekort aan verbondenheid ervaart. Slob ziet eenzaamheid echter ook als een verschijnsel dat belangrijke menselijke talenten aan het licht brengt. Wanneer je eenzaam bent, lijd je immers aan wat er níét is, en dat getuigt van zelfreflectie en voorstellingsvermogen.

De lege hemel is het meest inspirerende boek dat Lot tijdens de lockdown las, sterker misschien wel: het meest inspirerende boek van de laatste jaren. Hoewel de ondertitel stelt dat het boek over eenzaamheid gaat, gaat het volgens Lot over veel meer. Popiconen als Michael Jackson en David Bowie, selfiecultuur, maar bovenal over de vraag ‘wat is het zelf?’

Slob is filosoof en schrijver. Ze schrijft voor de Volkskrant en won de Socratesbeker voor haar boek Hersenbeest. De lege hemel is lovend besproken in verschillende kranten en ook Lot is al maanden enthousiast. Ze tipte het al eens in de nieuwsbrief en op de website. Ze schreef ook een mail met complimenten en vragen aan Marjan Slob en zo ontstond het idee voor dit gesprek.

Lot is naast boekhandelaar ook filosoof en historicus, maar we zullen er geen academisch gesprek van maken.
Om het gesprek te kunnen volgen is het niet noodzakelijk dat je het boek gelezen hebt, maar natuurlijk wel leuk! Aan het eind van het gesprek is er ruimte voor vragen vanuit het ZOOMpubliek.

Aanmelden kan via mail: lot@boekhandeloverhetwater.nl.

Je krijgt een paar dagen van tevoren de ZOOMlink.

 

Literatuur
Livestream
 

Delen:

Nieuwsbrief