zo 18 jun

15:30 - 17:15, Podium Buiksloterkerk
 

Kamerorkest En Suite met Brendan Conroy als solist (cello)

 

Kamerorkest En Suite is in 1997 voortgekomen uit het Groot Orkest van de Muziekschool Noord voor enthousiaste volwassenen van die school. Het orkest speelt sinds 2018 onder leiding van de jonge dirigent Mark Walter en voert met name werken uit van het vroeg-klassieke repertoire.

Mark voltooide zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium in 2016 en dirigeert sindsdien diverse koren en orkesten, waaronder het Domstad Jeugdorkest en het projectkoor Almere.

Op dit moment bestaat de vaste bezetting van En Suite uit ongeveer 25 musici. Het geeft in principe 2 concerten per jaar, bij voorkeur in Amsterdam Noord, de bakermat van het gezelschap, en het werkt graag samen met enthousiaste solisten. Vandaag is dat Brendan Conroy op cello.

De in Australië geboren cellist Brendan Conroy speelde jarenlang in het Sydney Symphony Orchestra, dat onder leiding van de Nederlandse dirigent Edo de Waart uitgroeide tot een toonaangevend internationaal orkest. Na zijn verhuizing naar Nederland geeft hij regelmatig concerten als solist of samen met andere musici, daarnaast is hij een bevlogen cellodocent in binnen- en buitenland.

Het belooft een mooi concert te worden met werken van P.I. Tschaikovski (Rococo Variaties voor cello en orkest), Charles Gounod (Symfonie nr. 1), F. Schubert (Ouverture in D dur im Italienischen Stile  D.590) en L.Delibes (Airs de danse et chanson, composés pour Le Roi s’amuse)

Het concert begint om 15.30 uur en duurt tot ca. 17.15 uur (met een pauze). De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie, thee en limonade): € 15,00 (Volwassenen), € 12,50 (Vrienden Buiksloterkerk), € 7,50 (<18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

 

Foto: Hans de Gans

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief