di 23 mei

19:30 - 21:30
 

Lezing – De Helende Kracht van Griekse Tragedies door Ninah Tiemersma

 

Wil je weten waarom Griekse tragedies zo heilzaam kunnen zijn? Zijn ze geschikt om samen te lezen? En welke vragen kun je stellen aan de hand van zo’n klassieke tekst? Laat je op 23 mei in ons Amsterdamse Leeshuis inspireren door docente en ervaringsdeskundige traumaverwerking Ninah Tiemersma!

Hoe is het mogelijk dat een 14-jarige leerling zich herkent in een soldaat uit de Trojaanse Oorlog? Hoe kan het dat een volwassen man begint te huilen, wanneer een vrouw – beschreven in een werk van 2500 jaar geleden – vertelt dat zij behoefte heeft aan rust?
In deze interactieve lezing vertelt Ninah Tiemersma waarom juist de Griekse tragedie zo geschikt is voor het herstel van mentale gezondheidsproblemen. Als het iemand lukt zichzelf en zijn leven in de tragedie te herkennen, kan het lezen van een tragedie ook in onze tijd een vorm van therapie zijn: een middel om je weg door de wereld te begrijpen. Ninah zal ingaan op voorbeelden uit haar praktijk en aan de hand daarvan laten zien hoe helend het lezen van een Griekse tragedie kan zijn. We lezen samen gedeeltes van een tragedie en daarna gaan we met elkaar in gesprek.

Praktische informatie & aanmelding
Datum: dinsdag 23 mei 2023
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Leeshuis
Adres: Tolhuisweg 4 in Amsterdam

Toegang is gratis.
Aanmelden is verplicht want er zijn nog maar een paar plekjes vraag@cultureleapotheek.nl

 

Cultuur
Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief