ma 03 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 25/12/2021 - 09/01/2022

16:00 - 20:00, Noorderpark
 

Lichtspeurtocht in het Noorderpark

 

Tijdens de kerstvakantie kun je een (coronaproof) speurtocht lopen in het schemerige Noorderpark. Al wandelend en zoekend ‘schijn je een lichie’ op unieke parkplekken en leer je over dieren en mensen die hier actief zijn.

De invulling van de route komt tot stand met hulp van allerlei actieve en creatieve buurtbewoners die hun ideeën willen delen. Gewapend met zaklamp en plattegrond kom je allerlei tafereeltjes tegen. Zo zijn er natuurlijke taferelen over de specht, het konijn en andere dieren die in het park leven. Speeltuin Bloemenkwartier heeft met kinderen aan een leuk tafereel gewerkt en bij de ‘reigervijver’ zie je lichtjes drijven van Allerzielen. Op deze route kom je ook de buurtbarbecue, de picknickbank met overkapping en de coronacrisiskruk tegen, allen bedacht door bewoners rondom het park. Ook kun je letterlijk stil staan bij een plek waar vroeger ooit een stoomtram heeft gereden. Er zijn maar liefst zestien unieke tafereeltjes of parkplekken te bezichtigen, hier kun je een letter vinden waarmee je uiteindelijk een slagzin kunt maken.

De lichtspeurtocht is voor ouders met kinderen en iedereen die speuren in het donker leuk vindt. Je kunt de plattegrond op meerdere locaties in het park verkrijgen, o.a. bij speeltuin Bloemenkwartier (Wingerdweg) en Pont Neuf (Meeuwenlaan). Hier kun je ook een zaklamp krijgen en na afloop de oplossing van de speurtocht inleveren. Daarmee maak je kans maakt op een leuke prijs.

De route is dagelijks te lopen van 25 december t/m 9 januari 2022. Er is geen aanvangstijd, maar het is wel het leukst om de route in schemer te lopen. De organisatie vraagt iedereen rekening te houden met de coronamaatregelen (1,5 meter afstand) als ook met elkaar en het groene park.
Meer informatie, zie agenda op www.noorderpark.nl

Stichting Noorderpark werkt samen met bewoners en partners aan een sterk en levendig Noord. We streven naar een groen en verbindend park voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

Delen:

Nieuwsbrief