za 07 nov

20:00 - 23:00
 

Live stream: Dubblaja

 

Dubblaja: Remixing Landscapes through Soundscapes

Dubblaja* is een remix van landschappen door middel van soundscapes. Op deze speciale live avond presenteren 3 onafhankelijke kunstenaarscollectieven, gecureerd door Salwa Foundation, live geluidsscores door middel van spoken word en digitale ruis, geïnspireerd op reisbeelden uit de Eye-collectie. Inclusief Q&A met elk van de collectieven.

Salwa is een platform voor met name Arabischtalige kunstenaars die nieuw zijn in Nederland en het culturele landschap diverser willen maken. Voor de voorstelling Dubblaja heeft The Salwa Foundation kunstenaarscollectieven uit de eigen gemeenschap uitgenodigd om geluids- en videoremixen te maken bij stille filmbeelden uit de Eye-collectie. Door deze tijdens live optredens te samplen en te hergebruiken, zetten ze vraagtekens bij de koloniale en stereotiepe verbeelding van het Midden-Oosten en de personages op het doek.

De fragmenten bestaan uit gerestaureerd beeldmateriaal uit het Midden-Oosten in het begin van de 20e eeuw. Deze reisbeelden geven een kijkje in het soort visuele etnografie dat in het tijdperk van kolonisatie gangbaar was. Toch zijn de beelden een uiterst belangrijk hulpmiddel om deze geschiedenis van representatie te begrijpen. Ze ontrafelen de machtsdynamiek die vandaag de dag nog steeds relevant is.

Performances van:

Kujo is het soloproject van K Choueiri, een multidisciplinaire Libanese kunstenaar, labeloprichter en mastering engineer. Met noise, drone en oosterse drums gaat hij de confrontatie aan.

Mhamad Safa is een architect, componist en onderzoeker uit Beiroet en Londen. Zijn debuutalbum the subleties of elevated things verscheen in 2018 op Modular Minds.

Syphard Willem werd geboren op Curaçao en heeft een ​​zeer gevarieerde selectie van nummers uitgebracht, waaronder hiphop, R&B, club, reggae, dancehall, trap en zouk maar hij is vooral een allround muziekliefhebber.

Neusa Nena Gomes won de eerste prijs van de El Hizra Poëziewedstrijd en maakte haar debuut in 2015. Ze blinkt uit in poëzie en spoken word.
Blood of a Pomegranate is het sonische kunstproject van de in Nederland gevestigde Armeense muzikant Tigran Harutyunyan. Blood of a Pomegranate gebruikt geluid en performance om imperialisme, genocide, oorlog en sociale structuren te onderzoeken.

 

Audio, Film
Gratis, Livestream, Online

Eye Filmmuseum

Enorme collectie Nederlandse en buitenlandse films en filmposters in een modern cultuurcentrum aan het water.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief