za 10 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 09/06/2023 - 11/06/2023

16:00 - 17:50, Podium Buiksloterkerk
 

Magic Circus bij de Buiksloterkerk

 

Magic Circus, het Amsterdams Stadscircus is eigentijds eigenwijs. Daarom alvast excuses voor alles wat Amsterdam-Noord gaat zien. Of voor alles wat je misschien daar gaat missen te Nieuwendam, Molenwijk of De Banne. Het circus is dit jaar namelijk op deze drie locaties in Noord te bewonderen. Van vrijdag 12 t/m zondag 14 mei op het Purmerplein, dinsdag 6 en woensdag 7 juni op het grasveld aan de Krijtmolen/Molenwijk 3A en van vrijdag 9 t/m zondag 11 juni aan de Schepenlaan bij de Buiksloterkerk. In de nieuwe voorstelling SCUSZA lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Plots is er een nieuwe wereld waarin ballen rondvliegen, stoelen zoveel meer zijn dan zitobjecten en waar haarhangjongeren chillen in de nok van het circus.

Magic Circus Magie

Het publiek ondergaat begoochelende gewaarwordingen. Dat kan toch niet? Toch zie je het live voor je ogen gebeuren. Hoe dan?! Pijl en boog schieten met je voeten, publiek dat blijkt te kunnen zweven. Magic Circus laat zien dat je met naastenliefde en groepsgeest verder komt. De artiesten lopen al letterlijk en figuurlijk op hun tenen terwijl ze artistieke hoogstandjes vertonen om niet op lange tenen te trappen. Het circus houdt de maatschappij een spiegel voor en dat is soms confronterend. Maar SCUSZA inspireert tot een minder egoïstisch leven samen en ook dat is de magie van het Magic Circus.

De intimiteit van de Magic Dome circustent zorgt dat publiek en artiesten elkaar niet kwijt raken. Zelfs op de achterste rij zit je met je neus nog bovenop deze unieke missing-link tussen traditioneel circus en elitair “nieuw” circus. Magic Circus biedt eindelijk een modern circus dat ook leuk is voor kinderen. Live entertainment waar studenten een avondje chillen en zich vergapen aan acrobaten, waar grootouders meelachen met hun (klein)kinderen en waar taal geen barrière vormt om te genieten. De artiesten uit Nederland, Polen, Argentinië, Kenia en Venezuela kijken uit naar je bezoek. Kom langs en ontdek Nederlands oudste én modernste reizende tentcircus. Mocht je het circus verlaten met buikpijn van het lachen… Scusza!

Online korting en Stadspas

Voorstellingen zijn om 16:00 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar met een standaard korting van €3,- p.p. via magic-circus.nl. In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen hiermee kan je online nog meer korting pakken. Kinderen in de leeftijd van 3 t/m 14 jaar met een geldige Stadpas Amsterdam kunnen samen met één begeleider voor slechts €1,- p.p. de voorstelling bijwonen. Dit jaar kan je met je Stadspas vooraf reserveren.

 

Circus, Cultureel erfgoed, Cultuur, Theater
 

Delen:

Nieuwsbrief