vr 01 jul

18:00 - 22:30, Tolhuistuin
 

Makandra

 

Schuif aan bij Solid Ground Movement! De plek waar we met elkaar (makandra) sterk staan, ongeacht onze afkomst, geloof, huidskleur of seksuele voorkeur. Ter ere van Keti Koti gaan we deze avond niet alleen nanga makandra (met elkaar) het verleden herdenken, maar ook hoopvol vooruitkijken naar een toekomst zonder enige vorm van slavernij.

De tuin zal in het teken staan van de afschaffing van de slavernij en hiphop dansschool Solid Ground Movement roept iedereen op om zich te verenigen, te reflecteren, en de vrijheid te vieren. Samen sta je sterk, vorm je een eenheid met elkaar en symboliseer je de kracht waarmee ooit de ketting van slavernij is verbroken.

De avond zal starten met een traditionele Heri Heri maaltijd van KIP Republic.

Geniet van het toffe dynamische muziek-trio Rens, Jaïr & Ome Uncle en van diverse dansoptredens door o.a. Kevin Cruden, Jesse Blom, Saskia Nartey-Wemegah en aanstormende talenten van BOINK en Solid Ground Movement.

Over het gerecht: heri heri
De heri heri betekent helen. Het gerecht is een eenpans gerecht dat bestaat uit aardvruchten cassave, zoete aardappel, groene en gele bananen, gebakken zoute vis (kabeljauw) en een ei. Vandaag de dag is heri heri een gerecht dat cultureel gezien mensen verbindt met voorouders en dus verbind met geschiedenis. In de afrodiaspora is het vooral ook een favoriet en een gerecht wat vaak gemaakt wordt tijdens verschillende vieringen.

Kijk het evenement online: https://tolhuistuin.nl/evenementen/makandra

 

Cultureel erfgoed
 

Delen:

Nieuwsbrief