zo 12 nov

15:30 - 17:15, Podium Buiksloterkerk
 

Minnares door Mylou Frencken

 

Mylou Frencken, zangeres en cabaretière brengt met haar vaste begeleider, meester-gitarist Ronald Schmitz, een try-out van haar nieuwe voorstelling: Minnares.

Openhartig, ontroerend en vol zelfspot vertelt en zingt ze over haar worsteling met passie. Vroeger werden minaressen en maitresses gezien als vrouwen met macht, en glamour, maar …waar was de liefde?. En nu vaak als vrouwen die smachten en wachten op hun moment, dat maar niet komt.

 

“Vrouwen emanciperen en feminiseren zich een slag in de rondte, terwijl ze ondertussen tegemoet blijven komen aan mannelijke fantasieën over verleidsters en femmes fatales. Voor mij is een minnares iemand die liefheeft vanuit een eigen behoefte, met vrouwelijke kracht, finesse en speelsheid”.

 

Mylou onderzoekt de Kunst van het beminnen, waarbij ze inspiratie, lering en vermaak zoekt en vindt in de levens van grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky.

 

Recensies:

Wondermooi, van koesterend intiem tot onverwacht grappig (NRC)

Ongekroonde koningin van het Kleinkunstlied (Theaterkrant)

 

De voorstelling begint om 15.30 uur en duurt (met een pauze) tot ca. 17.15 uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

 

Entree (inclusief koffie en thee): € 17,50 (Volwassenen), € 15,00 (Vrienden Buiksloterkerk), € 10 (<18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

 

Foto: Anne van Zantwijk

Trailer: https://youtu.be/HC-EA0avkFQ

 

 

 

Cultuur
 

Delen:

Nieuwsbrief