za 06 nov

19:00 - 20:00
 

Misiconi – Shifting Faces

 

Zaterdag 6 november | 19:00 | Theaterstraat/ De Rietwijker

Binnenkort is  Shifting Faces te zien, een actieve dansvoorstelling door Misiconi Company, dat zich verdiept in maatschappelijke thema’s rondom de maakbaarheid van de mens. Het Rotterdamse dansgezelschap bestaat uit een combinatie van talentvolle dansers, ieder met eigen fysieke en mentale kwaliteiten. Dit zorgt voor bijzondere resultaten en internationale erkenning.

Shifting Faces
Wat maakt dat wij mensen alles kunnen maken en onszelf kunnen transformeren tot iets anders? Shifting Faces verdiept zich in maatschappelijke thema’s rondom de maakbaarheid van de mens. De voorstelling roept vragen op over wat normaal is en hoe synchroon en identiek we als mensen in deze maatschappij kunnen zijn. Shifting Faces is een actieve voorstelling waarbij je als toeschouwer uitgenodigd wordt om onderdeel te zijn van het grotere geheel en te reageren op wat er om je heen gebeurt.

Misiconi Company
Misiconi Company is een Rotterdams dansgezelschap dat bestaat uit mensen met en zonder beperking sinds 2013 en heeft daarbij ongelijkheid als grootste troef. Het gezelschap werkt zowel nationaal als internationaal. In voorstellingen van Misiconi komen vaak thematieken voorbij met een maatschappelijk karakter. Gedeelde ervaring staat centraal, tijdens de voorstelling vindt er vaak een ontmoeting plaats tussen publiek en performers.

Nederlandse Dansdagen 2021
Choreograaf Joop Oonk werd dit jaar genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen 2021 in Maastricht. Dalton Jansen, die door de jury als winnaar aangewezen was, weigerde zijn prijs in ontvangst te nemen en besloot deze te delen met Joop Oonk en Astrid Boons. “Joop Oonk maakt op een andere manier kunst in de puurste vorm.”, aldus Dalton.

Joop Oonk: “(…) De nominatie betekent voor mij veel meer dan dat alleen ik word gezien: Het betekent dat inclusiedans wordt erkend en de dansers bij Misiconi worden gezien. De nominatie is een stap naar de plek die inclusiedans verdient in het culturele veld en daar ben ik dankbaar voor.”

TICKETS: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-shifting-faces-187534238957

 

Dans
 

Delen:

Nieuwsbrief