do 23 jun

19:00 - 22:00, Tolhuistuin
 

Moestuinschool Amsterdam – Eetbaar onkruid in de stad

 

Op de Moestuinschool leren ‘tuinlui’ een jaar lang hoe dat werkt, je eigen eten telen in de stad. Tijdens onze ‘specials’ van één avond gaan we op een paar zaken iets dieper in, of je kunt het beschouwen als voorproefje van het echte werk.

Eetbare kruiden kweken in de stad
Moestuinschooldocent Michel Olden weet (bijna) alles van het kweken van kruiden voor in de keuken. Een kruidentuin is ideaal in de stad, want het kan ook klein. In twee uur neemt hij je mee in de wereld van het kruiden kweken. We beginnen met ruiken en proeven uit eigen tuin.

Vijf Moestuinschool ‘Specials’ op de donderdagavond

Do 9 juni: Eetbare kruiden kweken in de stad

Do 23 juni: Eetbaar onkruid in de stad

Do 7 juli: Eetbaar balkon in de stad

Do 8 sep: Seizoensgroenten in de stad

Do 6 okt: Eetbare paddenstoelen in de stad

Over Moestuinschool Amsterdam

Op de tuin komen een tuinjaar lang wekelijks zo’n veertig tuinlui op ‘hun’ tuin werken. Daarbij krijgen ze les van een team van professionele tuinders, alles wat nodig is om succesvol groenten en kruiden te telen komt voorbij. Start is in februari, het jaar sluit af eind november. Data van open dagen (met gastlessen), open tuinochtenden en meer informatie vind je op de website van Moestuinschool Amsterdam. Tuinders/docenten: Michel Olden, Aliet Rogaar en Nancy Wiltink. Locatie: naast de Willemsluis aan de Sixhavenweg. Moestuinschool Amsterdam is een initiatief van Stichting de Eetbare Stad. Meer informatie of aanmelden voor 2023: info@moestuinschoolamsterdam.nl

Tickets: https://shop.paylogic.com/6b007a96708447068aa57c4128ad9093/

Evenement pagina: https://tolhuistuin.nl/evenementen/moestuinschool-amsterdam-eetbare-kruiden-kweken-in-de-stad

Locatie
Start bij de Moestuinschool aan de Sixhavenweg, naast de sluis buiten, daarna lopen we naar de Tolhuistuin voor de les. Check voordat je komt het weer: regenkleding of een warm vest kan handig zijn op de tuin, er is daar geen binnenruimte. Witte gymschoenen zijn ook minder handig.

 

 

Delen:

Nieuwsbrief