do 27 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 26/05/2021 - 01/06/2021

13:00 - 16:00, Museum Amsterdam Noord
 

Noord Vrij

 

De tentoonstelling Noord Vrij is eind juni geruisloos open gegaan in Museum Amsterdam Noord. De expositie in het kader van 75 jaar bevrijding zal tot en met mei 2021 te zien zijn. Zoals zoveel zaken is ook de feestelijke viering van 75 jaar vrijheid uitgesteld.

Belangrijk onderdeel van de tentoonstelling wordt gevormd door de sporen van de oorlog en bevrijding die te vinden zijn in de privé-archieven in Amsterdam-Noord. Ook nu nog kunt u oude fotoboeken of spulletjes die u heeft en die aan de oorlog herinneren laten zien in het museum.

In de expositie zijn veelal nog onbekende beelden te zien. Zoals de foto’s van het bombardement uit het archief van de familie Driesen.

Bijzonder is een fotoproject van Laura van Roemburg met beelden van de bevrijdingsfeesten in 1945. Zij vond tussen de foto’s van haar grootouders, juwelier Akkermans van het Purmerplein, een foto die op 6 of 7 mei op de Dam is genomen van een vriendengroep uit Noord. Wie staan erop en hoe is het ze vergaan na de bevrijding?


Museum Amsterdam Noord toont in twee vaste tentoonstellingen de geschiedenis van Amsterdam Noord en de geschiedenis van Vogeldorp en het badhuis.

Via wisselende tentoonstellingen worden onderwerpen uit heden, verleden en toekomst van Amsterdam Noord uitgediept. Hier worden geschiedenis en actualiteit gekoppeld. Dat brengt een zeer gevarieerd aanbod met steeds wisselende onderwerpen.

Reserveren verplicht
In verband met de nieuwe regels rondom corona is reserveren voor uw bezoek verplicht.
U kunt via info@museumamsterdamnoord.nl reserveren voor een bezoek.
Hierbij aangeven welke datum u wilt komen, welke tijd, met hoeveel personen en of u allen uit 1 huishouden komt.
Reserveren is mogelijk tot 18.00 uur op de dag vóór de reservering. Deze is pas geldig wanneer u een bevestiging hebt ontvangen.

Openingstijden
Maandag, dinsdag en woensdag: gesloten
Donderdag tot en met zondag: 13.00 tot 16.00 uur

Wij zijn gesloten op 24, 25, 26, 27 en 31 december 2020 en 1 januari 2021.

In het museum is een mondkapje verplicht.

Nieuwsbrief