do 19 mei

15:30 - 17:00, OBA Molenwijk
 

Onthulling wandkleed: De Molenwijk door elkaar

 

Donderdag 19 mei om 15:30 is de onthulling van het Molenwijk wandkleed en de presentatie van het lees- en kijkboek De Molenwijk door elkaar in OBA Molenwijk.

In oktober 2021 ging een groep enthousiaste bewoners uit de Molenwijk aan de slag in Werkplaats Molenwijk met het maken van een gezamenlijk wandkleed. De groep van het project De Molenwijk door elkaar bestaat uit een aantal dames en één heer met een vluchtelingenachtergrond uit Syrië, Irak, Marokko, Afghanistan en Eritrea. Het initiatief voor het maken van het wandkleed kwam van Annie van Riel, een actieve Molenwijk-bewoner van 87 jaar. Zij maakte 27 jaar geleden een oecumenisch wandkleed met drie kerken in Amsterdam Noord en nu had Annie de wens om een nieuw wandkleed te maken met alle verschillende culturen die samenleven in de Molenwijk. Iedere twee weken kwam de groep bijeen in Werkplaats Molenwijk om te tekenen, naaien, borduren, verhalen te vertellen en van elkaar te leren. Het resultaat van dit mooie project is een bijzonder wandkleed dat de verschillende verhalen van deze Molenwijk-bewoners verteld.

Iedereen is van harte uitgenodigd om het Molenwijk wandkleed en het lees- en kijkboek van De Molenwijk door elkaar te bekijken! Na het exposeren in OBA Molenwijk zal het wandkleed ook te bezichtigen zijn in Werkplaats Molenwijk.

 

Beeldende kunst
Gratis

Nieuwsbrief