za 19 dec

Dit evenement vindt plaats tussen 11/12/2020 - 07/02/2021

12:00 - 20:00, De Ceuvel
 

Open lucht expositie: Kadir van Lohuizen

 

KADIR VAN LOHUIZEN OP DE CEUVEL
Niemand minder dan Kadir van Lohuizen heeft aangeboden om zijn expositie “After Us The Deluge” op De Ceuvel tentoon te stellen, om ons in deze ietwat donkere tijden een hart onder de riem te steken. Kadir is een internationaal fenomeen in niet alleen Nederland, maar ook Engeland, Parijs en Amerika. Ook heeft hij in 2016 de Zilveren Camera gewonnen, drie prijzen bij World Press Photo binnengesleept en in 2007 de Visa d’Or. Kortom, best een bijzondere kerel met ongekend mooi werk op zijn naam.

“AFTER US THE DELUGE”
Met deze internationale reportage toont Van Lohuizen een evenwichtig beeld van de invloed die klimaatverandering nu al heeft op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. Van Lohuizen is onderandere afgereisd naar Kiribati, Fiji, de kustlijn van Guna Yala in Panama, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Daar heeft hij gezinnen gefotografeerd en geïnterviewd die nog in de getroffen gebieden wonen maar ook de gezinsleden die al naar veiligere grond zijn vertrokken.

OPEN LUCHT EXPOSITIE 
De reportage komt over de gehele Ceuvel te hangen op grote doeken van zo’n 5 meter breed. S’avonds kun je het terrein afspeuren en met een hoofdlampje opzoek naar de indrukwekkende werken van Kadir. De expositie is gratis te bezoeken.

DATA EN TIJDEN
Opening vrijdag 11 december
Tijdstip opening: 16:00 – 20:00 uur
Introductie Kadir: 17:00 uur

Expo van vrijdag 11 december tot zondag 7 februari
Vrijdag van 16:00 – 20:00
Zaterdag & zondag van 12:00 – 20:00

 

Fotografie
Buiten, Expositie, Gratis
gerelateerd

Nieuwsbrief