wo 14 apr

Dit evenement vindt plaats tussen 03/04/2021 - 18/04/2021

Hele dag, Nieuwendammerdijk en omgeving
 

Openlucht expositie HALLO, dit ben ik, wie ben jij?

 

HALLO, dit ben ik, wie ben jij? is een coronaproof kunstproject met en voor Amsterdam-Noord.

De tekenclub van woonlocatie Philarood legde op een creatieve manier contact met hun buren, door elkaar wekelijks tekeningen te sturen over hun leven.

Van 3 tot 18 april is deze tekenpost te zien achter ramen op en rondom de Nieuwendammerdijk. De route loopt van ‘t Yhuys op de Rode Kruisstraat via Meerpad, Nieuwendammerdijk en Kerkepad naar naar het Purmerplein. Of andersom.

Arjen en Fred wonen in Philarood, een woonlocatie met begeleiding voor ouder wordende mensen. Arjen en Fred hadden al veel getekend, maar tijdens de lockdown vielen alle activiteiten stil. Kon er niet een tekenjuf naar de locatie komen? Hans van Lunteren, beeldend kunstenaar en docent bij Lijm-lab, startte november 2020 met de tekenclub bij Philarood. Buren werden uitgenodigd om mee te tekenen, vanuit hun eigen huis. Fred ging langs op de duofiets om pakketjes met opdrachten en tekenmateriaal te bezorgen.

Een zelfportret, een lievelingsdier, je favoriete eten: elke week vertelden de deelnemers iets over zichzelf. Alle tekeningen bij elkaar geven een prachtig beeld van deze tekenaars en de verbinding in de buurt.

Een project van Lijm-Lab i.s.m. Philadelphia, o.l.v. beeldend kunstenares Hans van Lunteren.

Met dank aan het Fonds voor Noord, het Cultuurmakersfonds en de Gemeente Amsterdam.

Kijk voor meer informatie en de route op: https://www.lijm-lab.nl/aanbod/atelier-in-de-buurt/

 

Beeldende kunst
Buiten, Expositie, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief