zo 13 dec

15:00 - 16:00, NDSM Theater
 

Over het IJ: Rianne Meboer – De dolende mens

 

Ruimte maken voor verwardheid

Hoe gaan we om met verwarde mensen? Op zoek naar hoe kunst kan bijdragen aan een veilige, beschutte plek voor mensen met tijdelijk verward of onbegrepen gedrag gaat theatermaker Rianne Meboer in Amsterdam-Noord in gesprek met o.a. ervaringsdeskundigen, zorgverleners en politie. Een gesprek over de ethische vragen die spelen en de ervaringen die mensen hebben. Ze ontkomt ook niet aan een persoonlijke bespiegeling op dit onderwerp. Hoe maken we ruimte voor verwardheid? Hoe kunnen we naar de mens kijken voorbij stigma’s en vooroordelen?

Via een theatraal verslag neemt ze ons alvast mee in haar eerste bevindingen van dit pas begonnen onderzoek. Deze worden in een bijzonder nagesprek geduid met een oefening in deep democracy.

Dit onderzoek van Rianne Meboer vindt plaats in opdracht van Over het IJ als onderdeel van het vernieuwde programma Stadskunstenaars, en wordt op verschillende manieren ondersteunt door het makerscollectief van de Theaterstraat, waar ze sinds 2015 deel van uitmaakt.

Illustratie gemaakt door Erika Sederqvist van Rianne Meboer in 2010 tijdens een les op de Mime opleiding; “You looked so lost, perplexed and disspointed in life.”

TICKETS

Rianne Meboer – De Dolende Mens | 13 december 15.00 uur

Ik bepaal wat ik betaal
Voor bovenstaande voorstelling maken we gebruik van een pay what you want-systeem. Voor €2, €5 of €9 euro kun jij al bij de presentatie zijn. Welk bedrag? Dat bepaal jij. In ieder geval gaan de opbrengsten naar de projecten van de kunstenaars.

 

Theater

Nieuwsbrief