za 26 nov

20:15 - 22:15, Podium Buiksloterkerk
 

Photonen zingt Da Pacem

 

Zaterdag 26 november 2022 sluit Photonen Vocaal Ensemble – bekend van de tv-serie KLEM – onder leiding van dirigent Jeroen Spitteler het 25-jarig jubileumjaar af met Da Pacem, een gevarieerd a capella-programma in het teken van vrede.

Er klinken werken die de afgelopen decennia een bijzondere betekenis hebben gekregen voor de koorleden, met onder meer muziek van Byrd, Mauersberger, Pärt, Sisask en Sweelinck. Centraal staan Tormis’ Curse upon Iron en For Love is Strong van David Lang. Daarnaast een voor het koor nieuw werk: Da Pacem Domine van Arvo Pärt.
Intense koorzang en sjamanistische trommelklanken in Veljo Tormis’ Curse upon Iron, gebaseerd op het Finse epos Kalevala, bezweren het kwaad van het ijzer, en als tegenhanger zingt Photonen For Love is Strong van David Lang, waarvan Photonen in 2016 de Nederlandse première bracht, met een hypnotiserende reeks metaforen uit het Hooglied in Langs aan minimal music verwante stijl.
Verder het beeldschone, schrijnende motet Wie liegt die Stadt so wüst van Rudolf Mauersberger, het Kyrie en Agnus Dei uit de Vierstemmige Mis van William Byrd en dezelfde delen uit de Missa Brevis van Ton de Leeuw, die eigentijds, maar soms haast middeleeuws aandoet. Ronduit vrolijk zijn Urmas Sisasks hymne Benedictio en Psalm 33, Resveillez vous chacun fidele van Sweelinck.
Ook zingt het koor enkele Magnificat Antiphonen van Pärt, en het lied Trilo, waarin vissersvrouwen vanaf de kust vol verlangen uitkijken naar hun mannen op zee, in een arrangement van Bengt Ollén. Meer info : www.photonen.nl/concerten

Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam. Parkeren in de directe omgeving is gratis. Zie ook: https://buiksloterkerk.nl

Entree:
Online voorverkoop € 15,50: https://www.ticketkantoor.nl/shop/qYqMHTRxKv
Aan de deur € 17,50; Korting (CJP/student/stadspas groene stip): Online voorverkoop € 11,50 / Aan de deur € 13,50
Kind (t/m 12 jaar):

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief