ma 28 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 12/06/2021 - 01/07/2021

Hele dag
 

Pride Photo Outdoor Exhibition 2021

 

Tekst en beeld: pridephoto.org

Openluchtexpositie
Onze tentoonstelling, waar we de winnende foto’s van de wedstrijd van 2020 laten zien, en een selectie van andere foto’s die speciaal door onze curator zijn geselecteerd. De beelden bieden een blik op levens en werelden die voor sommigen vertrouwd zijn, en voor anderen misschien verrassend, nieuw of zelfs een beetje ongemakkelijk. Met deze foto’s willen wij bezoekers stimuleren om op een laagdrempelige en respectvolle manier na te denken over seksuele en gender diversiteit. Uiteindelijk hopen we een dialoog op gang te brengen over vooroordelen, en de vaak benarde mensenrechtensituatie waar de LGBTQ+ gemeenschap wereldwijd mee te maken heeft.

12 Juni – 1 Juli Amsterdam Noord – IJpromenade

Kun je niet naar één van de locaties komen? Bekijk dan onze online tentoonstelling.

Wedstrijd
Onze 2020 wedstrijd CURIOSITY – THE COMPASS TO OUR PASSIONS, richtte zich op nieuwsgierigheid, kijken zonder te oordelen, en de drang om andere mensen beter te begrijpen. Wij geloven dat dit een mentaliteit is die hard nodig is in een wereld van voortdurende verandering, en in een klimaat waarin polarisatie gebruikelijker lijkt dan het bouwen van bruggen.

We vroegen fotografen om foto’s te delen die nieuwsgierigheid opwekken over de LGBTQ+ gemeenschap, beelden die maken dat je meer wilt weten over wat je ziet.

Bezoekersinformatie
De openluchttentoonstellingen zijn overal en altijd gratis te bezoeken. De tentoonstellingen bestaan uit 20 panelen, elk met een korte beschrijving en een QR-code die u kunt scannen met de camera van uw telefoon. Deze brengt u naar onze website, waar u meer kunt lezen over de afbeelding(en). Sommige panelen hebben een koptelefoon icoontje, dit betekent dat er als bonus een audio-clip online staat over de beelden of het onderwerp.

 

Fotografie
Buiten, Expositie, Gratis
gerelateerd

Nieuwsbrief