zo 04 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 02/07/2021 - 04/07/2021

Hele dag, Tolhuistuin
 

Reuzen van Noord

 

Tekst: tolhuistuin.nl

Op en rondom het gebied van de Tolhuistuin in Amsterdam Oud Noord leven monumentale reuzen, bescheiden hoogwerkers en diepgewortelde zwaargewichten. De bomen in Noord hebben alles al eens gezien: de botsing tussen Vespa en Canta, de echtelijke ruzie in de stromende regen, de verdwaalde toerist, de dreunende heipalen in de modder. Zij zijn de kroongetuigen van een veranderende stad. Om hen heen verschijnen torens met schommels op het dak, exclusieve penthouses, cafe latte drinkende hipsters, biologische stadstuinen, party cruises en bakfietsen vol blonde dreumesen.

Wat vinden de bomen hier eigenlijk allemaal van? Hoe is het om de oudste Stadsplataan te zijn? Of een import Iep? Wat kunnen we leren van deze reuzen van Noord, als we goed luisteren?

Reuzen van Noord is een community project dat zich richt op het verbinden van mensen met elkaar en met de natuur. Aan de hand van échte verhalen van bewoners uit stadsdeel Noord vormen zich 6 fictieve personages. Deze personages zijn geen mensen, maar bomen. In de audiotour vertellen zij al kreunend en wiegend over het leven als boom. Hoe is het om hun leefomgeving te zien veranderen? Wat doet dit met hen? Wat kunnen wij mensen leren van deze oeroude en oorspronkelijke bewoners van Oud Noord?

Reuzen van Noord vindt plaats in een route van de Tolhuistuin, door de Vogelbuurt en weer terug, waar de bezoeker individueel, met koptelefoon op en een smartphone met GPS, een route loopt door de buurt. Onderweg wordt de bezoeker aangesproken door de bomen die verspreid over de buurt staan. De boom vraagt je dichterbij te komen, onder haar te gaan zitten, de schors aan te raken en te luisteren naar haar (korte) verhaal. Na een paar minuten is het verhaal klaar en loop je naar de volgende boom.

Tijdslots
Op 2, 3 en 4 juli zijn er verschillende tijdslots waarin je de wandeling kan doen. Er zijn een beperkt aantal tickets per ronde. Ieder kwartier start een nieuwe ronde, dus we vragen goed op het ticket te kijken en op tijd te komen.

Locatie
Dit programma vindt plaats in de Tuin. Het navigatieadres van de ingang van de Tuin is Tolhuisweg 3.

Koop hier je kaartje

PLAY Productions
Is een kleinschalig theatergezelschap dat innovatieve voorstellingen en belevingen maakt op locaties. Meer info: www.playproductions.org

 

Audio, Theater
Buiten
gerelateerd

Nieuwsbrief