ma 20 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 20/06/2022 - 24/08/2022

19:45 - 23:00, Tolhuistuin
 

Samen zingen voor het goede doel | Musicians Without Borders

 

Kom elke derde maandag van de maand meezingen voor het goede doel in de Tolhuistuin! Beleef het plezier van simpelweg zingen: voor jezelf, voor de groep waar je deel van uitmaakt en voor het goede doel. Om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben. Het is niet nodig om liedjes te kennen, noten te lezen, of om bekend te zijn met bepaalde genres – iedereen die het leuk vindt om te zingen is welkom in de vocal circle! De avonden staan onder leiding van Nicoline Snaas, met jarenlange ervaring als zangeres, docent, workshopleider en dirigent.

Voor het goede doel
Tijdens deze avonden zingen we voor het goede doel Musicians Without Borders. Dat betekent dat je kunt deelnemen door een ticket naar keuze van €5, €7,50, €10 of €15 te kopen als donatie. Ook is er de mogelijkheid om na afloop een donatie te maken.

Over Musicians Without Borders

Musicians Without Borders zet de kracht van muziek in om maatschappelijke verandering te bereiken. De stichting werkt al ruim 20 jaar met mensen die getroffen zijn door oorlog en conflict, met muzikale programma’s die helen, troosten, herenigen en verbinden, en inspireert en ondersteunt muzikanten overal ter wereld om het verschil te maken in hun eigen omgeving. Elke avond belichten we een van de verschillende projecten.

Wat zijn vocal circles?
Vocal circles zijn bekend geworden door Bobby McFerrin (je kent hem waarschijnlijk van ‘Don’t Worry, Be Happy’), waarbij een groep mensen samen kunnen zingen zonder training of voorkennis nodig te hebben. We vormen een cirkel met de leider in het midden. De leider geeft het eerste deel van de cirkel een geïmproviseerde partij om te zingen, en bouwt daarop verder tot de hele cirkel verschillende partijen in harmonie zingt. Hierna kan de groep gaan spelen door bepaalde partijen te veranderen of het arrangement aan te passen, leidend tot steeds nieuwe experimenten en verrassende resultaten. Nicoline laat zich ook graag inspireren door (stukken van) liederen uit de wereldmuziek en maakt gebruik van canons waardoor er zowel vrij als met structuur wordt gezongen.

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief