vr 19 nov

20:30 - 22:00, Zonnehuis
 

Slauerhoff in ‘t Zonnehuis – Productiehuis Houtlicht presenteert De Ontdekker

 

Poëzie, muziek en een vleugje psychoanalyse brengt verteller John de Jong samen in een muzikale ontdekkingsreis over leven, werk en psyche van de grote dichter, schrijver en scheepsarts Jan Slauerhoff.

Als adolescent werd John de Jong al gegrepen door het werk van Slauerhoff, enorm aantrekkelijk voor een jongeman in de 60-er jaren van de vorige eeuw. Jan werd scheepsarts en John, eenmaal volwassen,  ging  een andere kant op  namelijk de psychiatrie.
Slauerhoff bleef een bron van inspiratie. Niet zo gek want Jan bleek voer voor psychologen. Slau’s verlangen naar onbekende oorden, zijn zoektocht naar de ideale vrouw en zijn afkeer van de elite, maakte dat hij zich nergens thuis voelde.
Dit komt allemaal terug in zijn gedichten. Daar wordt hij niet gehinderd door zijn zwakke gezondheid en creëert hij zijn eigen wereld.  En al vaar je de hele wereld rond, het ware paradijs blijft altijd achter de horizon, een droom.
De verteller/psycholoog gunt u een kijkje in het hoofd van Slauerhoff, waarbij de op muziek gezette en gezongen gedichten in betoverende klankgolven de verbeelding vormen van de ontmoeting tussen verteller en dichter.

Verteller: John de Jong,
Zang: Esther Croez,
Cello en zang: Maaike Everts,
Saxofoon: Coen Smit,
Cajon: Maxim van Wijk,
Bas: Theo Tensen,
Piano en zang: Evert-Jan de Jong,
Regie: Anne Marie Westerveen

Houtlicht is een initiatief van John de Jong en Frank Winnubst. Zij willen muziektheaterproducties mogelijk maken voor iedereen en met liefhebbers van mooie verhalen en bijzondere locaties. Voor “De Ontdekker” werd een subsidie verworven bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Kaarten verkrijgbaar via https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/productiehuis-houtlicht-de-ontdekker/

 

Theater
Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief