zo 30 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 25/01/2022 - 05/06/2022

10:00 - 18:00, STRAAT
 

Citaat van de straat

 

Is street art binnen nog wel street art?

Zoals de naam al suggereert, behoort street art tot de straat. Is street art op canvas daarom wel mogelijk? Hoe belangrijk is de illegale factor van deze kunstvorm? Is het niet een belangrijk onderdeel van street art dat het in de loop der tijd vervaagt en opgaat in de stedelijke omgeving? Is street art binnen nog wel street art? In de tentoonstelling ‘Citaat van de straat’ wordt de bezoeker uitgenodigd zijn of haar eigen antwoord op deze vraag te ontdekken.

De kunstvorm van de straat bij STRAAT binnen brengen geeft ons de mogelijkheid de kunstwerken te conserveren én kunstenaars van over de hele wereld op één plek samen te brengen.

De openingstentoonstelling toont 153 kunstwerken van 140 kunstenaars met 32 verschillende nationaliteiten. Toen deze kunstenaars het museum bezochten om hun kunstwerken te maken, deelden zij hun creatieve ontwikkeling en persoonlijke inzichten met ons. Door het analyseren van deze informatie ontdekten we dat, ondanks dat deze werken binnen en voor een instituut gemaakt zijn, veel van de belangrijkste aspecten van street art behouden zijn gebleven. Gebaseerd op deze bevindingen laat de tentoonstelling zien hoe de kunstwerken en verhalen met elkaar in verband staan. Hieruit blijkt dat de kunstenaars allemaal deel uitmaken van dezelfde kunststroming.


STRAAT is een museum voor graffiti en streetart, gevestigd in de Lasloods op de NDSM-werf.

In het STRAAT museum kun je het werk van graffiti artiesten van over de hele wereld, die grenzen verleggen van Amsterdam tot New York, van São Paulo tot Tokyo. Onder één dak vind je een verzameling van stijlen, vormen, technieken en verhalen van de grootste kunstbeweging uit onze tijd.

Openingstijden
ma – wo: gesloten
do – za: 11.00 – 21.00
zo: 11.00 – 18.00

 

Beeldende kunst
Museum
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief