zo 16 okt

11:00 - 12:00, Zonnehuis
 

‘t Zonnehuis op z’n kop: Roodkapje (3+) van Het Kleine Theater

 

Deze keer een extra ingelaste editie van ‘t Zonnehuis op z’n kop op de derde zondag van de maand: een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal!

Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjes figuren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaande weg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken..

Reacties

“Wát hebben wij genoten!! Dochterlief zat vol overgave te kijken naar het verhaal van Roodkapje en was duidelijk onder de indruk. Wij, oma en mama, hebben gegierd van het lachen!! De karakters (zeker de Wolf met Rotjeknors accent) waren hi-la-risch! Op een hele goede manier 😉De verhaallijn is fantastisch en de kinderen kunnen het verhaal goed volgen. De muziek is geniaal gekozen. Wij gaan zeker nog Het Kleine Theater-voorstellingen bijwonen, we hadden dit niet willen missen.” – Bernadette

“Een ontzettend leuke voorstelling! Mijn dochter en haar 3 vriendinnen (en de mama’s ook) hebben ervan genoten! De mama’s hebben gelachen en de kindjes meegeroepen om roodkapje weer op het goede pad te krijgen” – Nicoline

“Vandaag met vierjarige en achtjarige dochters genoten van Roodkapje. We gaan zeker proberen meer voorstellingen te zien.” – Eelco

“Jullie waren geweldig leuk! Voor kinderen maar ook de volwassenen hebben genoten 😊” – Patricia

 

Het Kleine Theater

Het Kleine Theater bestaat uit Vimala en Anke, allebei actrice. Na jaren te hebben gewerkt bij diverse theatergezelschappen, en in verschillende televisie producties en films te hebben gespeeld, zijn ze in 2011 een eigen jeugdtheater gezelschap begonnen.

Ze maken regelmatig nieuwe voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. En alles wat daartussen in zit. Het Kleine Theater wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar we onze eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste.

Theatervoorstellingen voor het hele gezin. Dat is Het Kleine Theater!

Credits

• Concept en spel: Vimala Nijenhuis en Anke Engels

• Spel: wisselende cast met Rosa Evans Knaup, Nina Koppen, Lotte Vogel en Vimala Nijenhuis

• Eindregie: Mischa Ardon

• Geluidsontwerp: Richard Hakkenes

• Vormgeving poster: Marjan van Oostrum

• Illustratie poster: Mariëtte Ciggaar

Tickets:

Regulier € 7,50
Huisvuilpas / Vrienden Stadsherstel € 5,-
Stadspas (groene stip) € 2,50

(excl. servicekosten Eventbrite)

Verkrijgbaar via https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/t-zonnehuis-op-zn-kop-roodkapje-3-van-het-kleine-theater/

 

’t ZONNEHUIS OP ZIJN KOP is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jeugdtheatermakers een podium te geven en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt. Kom elke eerste zondag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord voor de leukste familievoorstellingen! Fantasierijk, vrolijk en muzikaal theater voor peuters, kleuters, schoolkinderen en natuurlijk hun (groot)ouders en begeleiders. We verwelkomen elke maand een ander gezelschap!

 

Theater
Geschikt voor kinderen, Huisvuilpas, Stadspas groene stip, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief