zo 05 feb

11:00 - 12:00, Zonnehuis
 

‘t Zonnehuis op z’n kop: De koning bakt een huis (2+) door De Witte Pomp

 

Bezoek elke maand de leukste familievoorstellingen tijdens ‘t Zonnehuis op z’n kop! Deze keer een kleine, poëtische voorstelling over jezelf durven zijn. Over bang zijn en durven. Over je verstoppen en tóch tevoorschijn komen. Over grote thema’s op een kleine schaal. Met één poppenspeler en één muzikant.

Blootpad is een verlegen dier en altijd thuis. Hij draait potten en vazen van klei die hij in zijn kelder onder zijn huisje opgraaft. Nooit komt hij buiten de deur.

Op een dag ligt er een brief op de deurmat. Olifant is jarig en Blootpad mag net als alle andere dieren op zijn feestje komen. Deze brief maakt Blootpad heel onrustig en uit paniek frommelt hij de brief op en gooit hem weg.

Ondertussen is het feest in volle gang, alle dieren zingen uit volle borst. Totdat Olifant ontdekt dat Blootpad er niet is. Hij is diep beledigd en dendert naar het huis van Blootpad: ”Waarom ben je niet op mijn feest?” Blootpad stottert: “Ik voel me zo bloot.” Dat begrijpt Olifant, hij heeft medelijden met hem, pakt de klei en begint te kneden.

De koning bakt een huis is gebaseerd op het kinderboek De koning bakt een huis van illustratrice Annemarie van Haeringen, Leopold.

Tickets en meer informatie: https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/t-zonnehuis-op-zn-kop-de-koning-bakt-een-huis-2-door-de-witte-pomp/

 

’t ZONNEHUIS OP ZIJN KOP is een samenwerking tussen de Janivo Stichting en Stichting Stadsherstel Cultureel om jeugdtheatermakers een podium te geven en ‘t Zonnehuis toegankelijker te maken voor de buurt. Kom elke eerste zondag van de maand naar ’t Zonnehuis in Amsterdam-Noord voor de leukste familievoorstellingen! Fantasierijk, vrolijk en muzikaal theater voor peuters, kleuters, schoolkinderen en natuurlijk hun (groot)ouders en begeleiders. We verwelkomen elke maand een ander gezelschap!

 

Theater
Geschikt voor kinderen, Huisvuilpas, Stadspas groene stip, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief