ma 18 jul - di 19 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 16/07/2022 - 22/07/2022

Hele dag, Eye Filmmuseum
 

Taartrovers Film Festival in Eye: kinderfilmfestival in de zomervakantie

 

Tijdens het Taartrovers Film Festival worden bijzondere kinderfilms vertoond voor kinderen tussen twee en negen jaar oud. Daarnaast kunnen jonge bezoekers zelf aan de slag met bijzondere installaties, speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen.

Oogstrelend voor jong en oud
Tijdens de zomervakantie maakt Taartrovers Film Festival er weer 7 dagen lang een (kinder)feestje van in Eye. Er draaien spannende, grappige en ontroerende films, een mooie aanvulling op de films die kinderen dagelijks zien. Wat ze gemeen hebben is dat de kunstzinnige films met veel liefde en aandacht gemaakt zijn. En dat zie je. De films van Taartrovers sluiten naadloos aan op de belevingswereld van jonge kinderen en laten hen met andere ogen kijken naar de wereld om hen heen. De meeste films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

Meer dan “een filmpje pakken”
Bij Taartrovers kijk je niet alleen film, maar mogen kinderen ook zelf aan de slag in het Lab. Je vindt er kunstzinnige installaties waarmee je al je zintuigen kunt inzetten. Ga op onderzoek uit en laat van alles bewegen. Speel met licht en ontdek hoe de vormen veranderen als je beweegt. Fabriceer een flipperkast of laat de knikkers rollen en tollen, breng auto’s in beweging met stop motion en ga hink-stap-sprong van de ene installatie naar de volgende. Moe van alle beweging? Zak dan weg met een verhaaltje op je oren en beweeg alleen nog in je verbeelding.

 

 

 

Film
Festival, Geschikt voor kinderen, Language no problem, Stadspas, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief