za 05 mrt

Dit evenement vindt plaats tussen 25/01/2022 - 01/05/2022

13:00 - 17:00, Museum Amsterdam Noord
 

Tentoonstelling Vrouwen van Noord

 

Foto: Sonja de Bruin

Maak kennis met tien inspirerende vrouwen van vroeger en nu! Sommige verhalen gaan over bekende Noorderlingen, andere zijn nog nooit eerder verteld.

Museum Amsterdam Noord (i.s.m. het Historisch Centrum) brengt vrouwen die iets hebben betekend voor Noord samen in de tentoonstelling Vrouwen van Noord. Je vindt er het verhaal van verzetsstrijder Cecilia van Alphen-Jagtman, die haar huis beschikbaar stelde aan onderduikers. Maar ook vrouwen van nu komen voorbij. Zoals de juffen Jolanda Rietel en Astrid Brugman (foto), van de docuserie Klassen. En sociaal ondernemer Ellen Brudet van Coloured Goodies op de Van der Pekstraat. Zij zorgt dat elk kind een pop heeft waar het zichzelf mee kan identificeren.

De tentoonstelling vloeit voort uit de Canon van Noord, een collectief geschiedenisproject van het Historisch Centrum Amsterdam Noord. De basis voor deze chronologische geschiedschrijving van Noord werd gelegd door vrouwen. Bezoekers van de tentoonstelling worden uitgenodigd om een inspirerende vrouw aan te dragen voor het Canon.

De tentoonstelling is te bezoeken met inachtneming van de Corona-maatregelen vanaf 13 november op elke donderdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Museumamsterdamnoord.nl

Zamenhofstraat 28A.

Toegang: €4

Who run the world? Girls!

 

Cultureel erfgoed
Expositie
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief