za 17 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 15/07/2021 - 18/07/2021

20:15 - 21:30, Zonnehuis
 

THE MOSTEST COLOUR – Maarten Mourik – WORDT VERPLAATST

 

THE MOSTEST COLOUR: een beeldverhaal en monoloog van Maarten Mourik,  over een ontmoeting tussen een zoon zonder vader en een vader zonder zoon.

Een jongen van 8 uit een achterstandsgezin wiens vader de benen nam. Een geprivilegieerde, kinderloze man van vijftig wiens vader er was, maar niet voor hem. In Australië kruisen hun paden.

Over Maarten Mourik:
Regisseur van prijswinnende kleine musical The Last 5 Years, de muziektheatervoorstelling Adele Bloemendaal: een dubbelportret (met Sanne Wallis de Vries & Paul Groot) en de daaruit voorgekomen film-documentaire Adele Bloemendaal: eens wil ik er vanaf zijn. Oprichter & singer/songwriter bij a-capella theatergroep Montezuma’s Revenge; schrijver/fotograaf van fotoverhalen Kader Adam’s Urban Nature.

Het is maar een kleine greep uit zijn werk, maar het laat zien hoe verrassend en bijzonder Maarten Mourik’s projecten vaak zijn. Zijn nieuwste project, een combinatie van monoloog en beeldverhaal, is dat ook weer. In een surround-zetting en met hulp van drie projectoren, vertelt hij daarin het verhaal van zijn ontmoeting met een kind uit een gebroken gezin, waar hij mentor voor was. Dat verhaal versnijdt hij met een overdenking bij het bekijken van de dia’s die zijn vader na diens dood achterliet.

Het levert een typisch Mourik-project op: meerlagig & authentiek.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stadsherstel.nl/cultuuragenda

 

Theater

Nieuwsbrief