di 08 dec

16:00 - 17:00
 

(Un) Monumenting

 

(Un)monumenting is een programma van Stichting NDSM-werf over het verbeelden van (toekomstige) monumenten in de openbare ruimte, met Ken Lum, Christian Benimana & Joy Mariama Smith.

De huidige wereldwijde discussie over monumenten – wie is er aanwezig en zichtbaar in de openbare ruimte: waarom, en wie bepaalt dit – vraagt om nieuwe strategieën voor toekomstige monumenten. Monumenten negeren vaak de complexiteit van vraagstukken en wijzen eerder op een tweedeling tussen winnaars en verliezers. Dit opent ruimte voor een zoektocht naar nieuwe kaders, ideeën en praktijken om te zien wat een nieuw monument zou kunnen zijn. Een gesprek over ideeën over het creëren van herinneringslandschappen, het helen van publieke omgevingen door middel van kunst en het belang van diversiteit en polyfonie in de publieke ruimte.

Tijdens dit programma wat live te volgen is via onderstaande stream zijn de volgende sprekers te gast:

  • Christian Benimana
    Directeur en algemeen directeur van MASS Design Group
  • Ken Lum
    Kunstenaar & mede-oprichter Monument Lab
  • Joy Mariama Smith
    Performance, installatie en bewegingskunstenaar & pedagoog

https://www.ndsm.nl/event/ndsm-x-pakhuis-de-zwijger-unmonumenting/

 

Cultureel erfgoed

NDSM-werf

Stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert activiteiten op de NDSM-werf waardoor de stad, haar bewoners en bezoekers deze plek nu en in de toekomst omarmen als een gebied waar ruimte is voor het onverwachtse.

lees meer
 
 

Nieuwsbrief