do 15 dec

20:00 - 22:00, Zonnehuis
 

Verhalen van Amsterdam Festival | Verhalen uit Tuindorp Oostzaan

 

Storytelling Centre presenteert de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival

Op 15, 16 en 17 december vertellen buurtbewoners uit respectievelijk Tuindorp Oostzaan, Slotermeer en Noordoever Sloterplas hun verhalen over de buurt. Luister mee onder het genot van een warme drank en laat je onderdompelen in verhalen en herinneringen die deze buurten elk tot een unieke plek maken. Tickets zijn €5.- per dag. Zien wij jou daar?

15 December ‘Verhalen uit Tuindorp Oostzaan’ | Het Zonnehuis, 20:00

16 December ‘IDClub: Jong talent uit Slotermeer’ | Cultuurhuis de Vlugt, 20:00

17 December ‘Stemmen van de Noordoever’ | New Metropolis Nieuw-West, 15:00

 

Tickets: https://www.verhalenvan.amsterdam/tickets

Tickets voor “Verhalen uit Tuindorp Oostzaan”: https://storytelling-centre.weticket.com/verhalen-uit-tuindorp-oostzaan

Meer informatie: https://www.verhalenvan.amsterdam/

 

Het belang van verhalen

Buurtbewoners zullen, begeleid door professionals en coaches op het gebied van storytelling, hun verhalen over de buurt delen tijdens de tweede editie van het Verhalen van Amsterdam Festival. Dit doen zij om een belangrijke reden: verhalen kunnen verbinden of verdelen. We identificeren en positioneren onszelf op basis van verhalen; verhalen die we over onszelf vertellen én verhalen die over ons verteld worden. Juist daarom is het van groot belang dat personen met verschillende achtergronden (lees: achtergronden in de breedste zin) over een podium beschikken om verhalen te delen.

 

Zonder verhalen geen Amsterdam

Het Verhalen van Amsterdam Festival is een onderdeel van een reeks projecten van Storytelling Centre waarbij het delen van verhalen, diversiteit en ontmoeting centraal staan. “Wij zijn ervan overtuigd dat de stad Amsterdam bestaat uit de verhalen van haar inwoners. Deze zijn een belangrijk onderdeel van het DNA van de stad.” stelt Arjen Barel, directeur van Storytelling Centre. “Daarom zijn wij constant op zoek naar die verhalen; verhalen die Amsterdammers verbinden en verrassen. Verhalen waar we in kunnen meevoelen of verhalen waardoor we kunnen leren over elkaar.”

 

Dus, wat kunnen buurtbewoners jou vertellen over de buurt? Wat maakt de buurt voor hen tot een speciale plek en wat houdt hen bezig? Wij hopen dat jij meeluistert in december!

 

Cultuur, Theater
Festival, Performance, Straattheater, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief