za 03 jul

20:00 - 21:30, ´t Zonnehuis
 

Vocal groups MAZE & SONAR brengen een ode aan de makers (late voorstelling)

 

Dirigenten, componisten, regisseurs en podiumtechnici zijn het hart van de Amsterdamse muziekwereld. Maar dit hart heeft meer dan een jaar stilgestaan. Nu de wereld weer langzaam opengaat, brengen vocal groups MAZE en SONAR een ode aan de mensen die de stad smaak geven. De kunst achter de kunst. Met speciaal voor dit concert geschreven arrangementen en choreografieën van Amsterdamse makers en vooral met heel veel liefde voor de muziek en alle mensen daarachter.

Als MAZE het podium betreedt met haar groovy muziek en theatrale stagings word je gegarandeerd verrast. Deze a capella vocal group, geworteld in Rotterdam, viert dit jaar haar vijfjarig bestaan en heeft met een breed repertoire haar sporen verdiend in binnen- en buitenland. Elke zanger heeft een eigen microfoon, wat veel dynamische mogelijkheden biedt in het theater.

MAZE blaast nieuw leven in bekende muziek door eigen arrangementen en toegevoegde improvisatie. De groep staat onder leiding van de internationaal veel gevraagde dirigent Merel Martens.

Zaterdag 3 juli treedt MAZE voor het eerst op in Amsterdam, thuisbasis van SONAR, een dynamische, muzikale groep met een warme sound en een mooie blend. SONAR zingt Billie Eilish, Yentl & De Boer en Taylor Swift, maar ook oudere nummers die vier-, vijf- en soms zesstemmig fantastisch klinken. Negentien vrouwen onder leiding van  de jonge, ambitieuze dirigent Sven Keet – een van de tenoren van MAZE. Samen brengen deze twee groepen twee shows in het Zonnehuis, een historisch theater met onder normale omstandigheden meer dan vierhonderd zitplaatsen. Om het publiek de ruimte te geven en een veilig concert te garanderen, wordt nu maar een beperkt deel van die capaciteit gebruikt. Voor wie liever via een scherm livemuziek wil ervaren, is het concert ook te volgen via YouTube.

Tickets via www.mazevoices.com en www.vocalgroupsonar.nl

 

Muziek
Concert
gerelateerd

Nieuwsbrief