zo 03 jul

Dit evenement vindt plaats tussen 01/07/2022 - 03/07/2022

15:00 - 23:00, Purmerplein
 

Volksopera Nieuwendam & Blauwe Zand

 

‘Liefde in tijden van tweedeling’

Op 1 , 2 en 3 juli wordt het Purmerplein middenin het oostelijk deel van Amsterdam Noord (rechts van de IJtunnel!) getransformeerd in een Italiaanse opera-arena. Achttien beroemde aria’s, duetten en koorzangen, ditmaal gezongen door gewone buurtbewoners uit de oude dorpse volksbuurten Tuindorp Buiksloot (Blauwe Zand), Tuindorp Nieuwendam plús die van de aangrenzende historische Nieuwendammerdijk. In het Nederlands. Maar dan wel in een professionele Veronese entourage!

Deze opera -met Nederlandse tek­sten- bestaat uit operaklassiekers die iedereen wel ergens van kan kennen. Alle liederen samen vertellen over het leven in de buurten vroeger, nu en straks.

Alles komt voorbij: de overstromingen ruim 100 jaar geleden, de overkomst van de eerste tuindorpers uit krotwijken in het centrum, de frisse huizen in het groen, de oorlog en het verzet, het rijke verenigingsleven, huurhuizen die stilaan koop werden, de oude Noorderling die zich niet meer gezien voelde, lood in het drinkwater, dreigende sloop van de Kleine Die en een nieuwe overstroming van Noord 100 jaar later door massale bouwprojecten. Over liefde in tijden van tweedeling zal het gaan, over alles wat verdween en wat ervoor terugkwam. Er wordt gezongen voor tribunes met wel 1250 man publiek, begeleid door een professioneel symphonie-orkest. Soortgelijke projecten in volkswijken in A’dam-Noord en Utrecht met veel succes onder deelnemers, publiek, lokale én nationale media gingen hieraan vooraf.

Voorstellingen en prijzen
Vrijdagavond 1 juli: Première 21.30-23.00 uur.
Ticketprijs € 13,- per persoon

Zaterdagmiddag 2 juli: Matinee 15.00-16.30 uur.
Ticketprijs € 10,- per persoon

Zaterdagavond 2 juli: Avondvoorstelling 21.30-23.00 uur.
Ticketprijs € 14,- per persoon

Zondag 3 juli: Slotmatinee 15.00-16.30 uur.
Ticketprijs € 10,- per persoon

Onze tribunes bieden plek aan 1.150 personen per voorstelling. U zit op een houten bank, neem evt. een kussentje mee. De tribune gaat pas 45 minuten voor aanvang van de opera open voor publiek. Er is dan een kort voorprogramma.

Verkoop entreekaarten
Vanaf 1 juni bij de onderstaande voorverkooppunten bij lokale ondernemers in Blauwe Zand en Tuindorp Nieuwendam.
Op voorstellingsdagen 1-2-3 juli aan de rode kassa op het Purmerplein.
Stadspashouders groen stip: alleen aan de kassa of bij Dierenwinkel Ambulia (1 kaart pp )
Online (+ 1 euro boekingskosten) via onze ticketshop

 

 

Muziek, Theater
Buiten, Stadspas groene stip, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief