vr 22 okt

18:00 - 19:30, Tolhuistuin
 

Warming Up Festival | WARMTE – Collectief Walden | 18:00u

 

Sinds de mensheid het grootste deel van haar lichaamshaar verloor, zijn we constant op zoek naar warmte. In kleding. In huizen. In houtvuur en CV-installaties. Inmiddels zijn we zo goed geworden in het opwekken van warmte dat we honderd keer meer energie verbruiken dan de eerste mensen nodig hadden. De aarde ligt aan onze voeten. Collectief Walden creëert een nieuwe cultus waarbij er continu warmte wordt opgewekt en afgegeven aan de atmosfeer. Een ritueel ter aanroeping van de God van het Warmteverlies, die ons moet bevrijden van de overtolligheid.

Samen met genodigde sprekers (auteurs, onderzoekers, kunstenaars: worden later aangekondigd), eten van Heet Brood en muziek van Ed Bahonie presenteert Collectief Walden de bouwstenen die we nodig hebben om tot in de eeuwigheid houdbaar te blijven, als soort en als planeet. Kunnen de bouwmeesters uit de middeleeuwen, die vol toewijding aan een kathedraal begonnen die ze nooit af zouden zien, ons nog iets leren over wat ons te doen staat?

Te gast deze avond is Lore van Onsem, de 14-jarige auteur van ‘If Nature had a Voice’.

Diner
Het vegetarische diner wordt verzorgd door de uitmuntende artistieke cateraars van Heet Brood. Ook zij stellen ‘warmte’ centraal in hun gastronomische kunsten, die onlosmakelijk onderdeel worden van de performance.

Over Collectief Walden
Collectief Walden is een interdisciplinair kunstenaarscollectief dat haar naam ontleent aan het beroemde boek Walden van Henry David Thoreau. Het boek is een optekening van de twee jaar, twee maanden en twee dagen die de auteur in afzondering in de bossen van Massachusetts doorbracht om de essentie van leven aan den lijve te onderzoeken. Zo kwam hij tot de conclusie dat al onze primaire levensbehoeften terug te voeren zijn tot één ding: warmte.

Ticket Link

https://shop.paylogic.com/69ead04e96b1499eb205a5f2389775a6

 

Cultuur
Performance
gerelateerd

Nieuwsbrief