zo 30 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 25/01/2022 - 09/02/2022

08:00 - 18:00, NDSM FUSE
 

Weatherproof!

 

In de NDSM Fuse Wunderkammern
Gratis toegang tijdens de openingstijden van de loods tussen 8.00 en 18.00

EXPOSITIE   09.10.21 t/m 09.02.22
WEATHERPROOF!
30 jaar WEATHER REPORT, een wereldwijd klimaatbestendig retrospectief

WEATHERPROOF! is een overzichtstentoonstelling van 30 jaar WEATHER REPORT, een steeds groter groeiende collectie vijfluiken van meer dan honderdvijftig beeldend kunstenaars uit alle windhoeken. weather-report.nl/artists

WEATHER REPORT ontstond vanuit de gevierendeelde reistekeningen van initiator en kunstenaar Rienke Enghardt, met in elke hoek een werk van een kunstenaar uit een verschillend continent die zij op haar reizen ontmoette. Sinds 1991 is zij onderweg om coalities van collega-kunstenaars uit alle continenten te smeden en in kunstwerken bij elkaar te brengen. De vijf werken gaan in hun nieuwe vorm verbindingen aan die verrassend en verbazingwekkend zijn; de correspondenties zijn hoopgevend, de blokkades zijn aangrijpend, het geheel altijd boeiend. Samen vormen ze een origineel beeld van wat steeds weer een nieuwe generatie kunstenaars heeft te bieden aan fascinatie, levenslust en verbeelding; van Mitrovica tot Hanoi, van Havana tot Tbilisi, van Gaza Stad tot Johannesburg.

De jubileumtentoonstelling WEATHERPROOF! waarin de 150 werken te zien zijn, is de aftrap van de WEATHER REPORT IN EUROPA TOUR die eindigt in oktober 2022 in Pristina, de hoofdstad van de jongste staat van Europa.

 

Beeldende kunst
Expositie, Gratis
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief