do 01 dec

19:30 - 23:00, Zonnehuis
 

Zonneprijs

 

Ontdek iedere eerste donderdag van maand een nieuwe generatie Amsterdamse muzikanten in ‘t monumentale Zonnehuis.

Deze keer met Elmer • The Earwurms • Levi Boon • Malu • Rens, Jaïr & Ome Uncle

De Zonneprijs is een talentencompetitie in ‘t Zonnehuis in Amsterdam Noord. In acht voorrondes strijden opkomende, muzikale talenten voor een plek in de finale. Iedere eerste donderdag van de maand vanaf oktober 2022 tot en met mei 2023 vinden de voorrondes plaats. In juni 2023 vindt de finale plaats in de grote zaal van Paradiso. De winnaar van de Zonneprijs wint € 10.000,-.

Naast het fysieke podium van Stadsherstel krijgen artiesten die deelnemen aan Zonneprijs ook de kans op veel media-aandacht tijdens hun deelname. Indiestad van Paradiso en kledingmerk Scotch & Soda maken content met de deelnemers voor hun eigen kanalen, maar ook de radiostations van KINK FM en Oedipus Brewing zijn aangehaakt.

Elmer
Elmer is een rapper en producer uit Amsterdam Noord, en is het alter ego van actrice Merel Pauw. Elmers muziek is energieke electro-funk, gevuld met brutale teksten en diepe persoonlijke thema’s als gender, seks en zelfhaat. Elmers missie is om de Nederlandse hiphop scene diverser, theatraler en eerlijker te maken… in combinatie met een shitload aan smerige grappen. Hun muzikale inspiratie komt van Peaches, de Jeugd van Tegenwoordig en Charlotte Adigéry.

The Earwurms
The Earwurms bestaat uit drie toevallige vrouwen die conceptuele punk maken. Met het hart op de tong begeleiden ze je naar een ‘shebang of sound’. Hun eerste studio-achtige album wordt momenteel opgenomen en verschijnt binnenkort. Hun single ‘Butterflies’ is net uitgebracht.

Malu
Stel je een combinatie voor van de verfijnde smaak van het Bourgondische leven in combinatie met een vleugje Hollands pragmatisme. Sensuele zang, zachte synthesizers en dansbare baslijnen brengen je in zomerse sferen. Laat je meeslepen door Malu, het ene moment in een fantasie, het volgende op de dansvloer.

Levi Boon
Rustgevende indie-folkliedjes die je meenemen door de persoonlijke dromen en gedachten van Levi. Samen met een prachtige band, die haar begeleidt met subtiele klanken en goed doordachte stukken, brengen ze de intieme nummers tot leven.

Rens, Jaïr & Ome Uncle
Rens, Jaïr & Ome Uncle is een vunzig en dynamisch trio uit Amsterdam. Alles komt aan bod: van zoete zomerse wegdromers tot onevenaardbare sloopkogels. De combinatie van Jaïrs productieparels, de aanstekelijke energie van Rens en Ome Uncle als DJ: mascotte en de boter achter de decks, zorgen samen voor een show waar je kan dansen, schuifelen, springen en zweten.

Muziekacts kunnen zich opgeven via https://indiestad.nl/zonneprijs.

Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar via https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/zonneprijs-3/

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief