Contact opnemen kan per e-mail:
info@noordagenda.nl

 


Veelgestelde vragen

 

Agenda

Wie kunnen er een evenement plaatsen op de Noordagenda?
Alle cultuurmakers (zowel leden van Cultuurtafel Noord als niet-leden) en locaties die iets op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam-Noord organiseren kunnen agenda items aanmaken.

Wat zijn de voorwaarden waar het evenement aan moet voldoen?
Het culturele evenement moet in Amsterdam-Noord plaatsvinden en voor publiek toegankelijk zijn.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een evenement op de Noordagenda?
Er zijn geen kosten voor het plaatsen van evenementen op de Noordagenda.

Hoe kan ik een evenement op de agenda plaatsen?
Dat kan door naar de agenda te gaan, en rechtsboven te loggen. Als je voor de eerste keer een evenement plaatst, maak je eenmalig een account en een wachtwoord aan.

Hoe kan ik een gebruikersprofiel aanmaken?
Je gaat naar de agenda, en klikt rechtsboven op ´maak hier gratis een profiel aan om agenda items toe te voegen.´ Dit hoef je maar één keer te doen, de volgende keer kun je direct inloggen.

Waarom kan ik niet inloggen?
Controleer eerst of je het juiste e-mailadres gebruikt en geen typefout hebt gemaakt. Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op ´Wachtwoord vergeten´. Je ontvangt een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Lukt het nog steeds niet? Stuur dan een mailtje naar info@noordagenda.nl.

Kan ik mijn gepubliceerde evenement aanpassen?
Ja, dat kan. Hiervoor log je in, klik je op ´klik hier om bestaande items aan te passen´ en ga je naar het evenement dat je wilt aanpassen. Klik op de titel van het evenement om het aan te passen.

Kan ik mijn gepubliceerde evenement verwijderen?
Ja, dat kan. Hiervoor log je in, klik je op ´klik hier om bestaande items aan te passen´ en ga je naar het evenement dat je wilt verwijderen. Klik dan rechts op ´verwijderen´.

Wanneer vink ik ‘terugkerend evenement’ aan?
Dit doe je als je evenement op meerdere dagen plaatsvindt. Dus bijvoorbeeld op 1, 2 en 3 november of op elke eerste zaterdag van de maand. Als je er een terugkerend evenement van maakt, verschijnt het op alle dagen op de agenda.

Klik hier voor 5 tips om je culturele event nog beter onder de aandacht van het publiek te brengen.

 

Makers en locaties

Wat is een maker en wat is een locatie?
De makers zijn organisaties of individuen die kunst maken of culturele evenementen organiseren. Locaties zijn plekken waar kunst getoond wordt en / of culturele evenementen plaatsvinden.

Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen makers en locaties?
Omdat er soms op één locatie verschillende cultuurmakers actief zijn.

Kan een organisatie zowel maker als locatie zijn?
Ja, dat kan. In dat geval maken we zowel een makerspagina als een locatiepagina aan. (Bijvoorbeeld: als Tolhuistuin een programmaonderdeel verzorgt op het Noorderparkfestival, is de locatie Tolhuistuin ook cultuurmaker.)

Hoe kan ik als maker of locatie een pagina aanmaken?
Je kunt zelf een gebruikersprofiel aanmaken om evenementen te plaatsen (zie boven). Een pagina laten maken voor de maker of locatie kan door de volgende informatie te mailen naar info@noordagenda.nl:

Eén liggende (landscape) foto van de maker of locatie, van minimaal 2000 x 2500 pixels en bestandsgrootte maximaal 1 MB.
Een korte tekst over de maker of locatie, met contactgegevens (bezoekadres, e-mail, telefoonnummer, website).

 

Verdieping

Wat is dat, verdieping?
Dit kunnen beschrijvende artikelen zijn, verhalen en interviews. Maar ook recensies, blogs, video´s, fotoseries of audiofragmenten. Zo kunnen bezoekers van de Noordagenda zich verder verdiepen in de kunst en cultuur van Amsterdam-Noord.

Hoe vinden bezoekers van de website deze artikelen?
De artikelen worden gelinkt aan de profielen van de makers en locaties en aan de evenementen op de agenda. Zo verschijnen ze als uitgelichte onderdelen op de website.

Hoe kan ik een artikel (of blog, vlog, fotoserie, podcast of livestream) plaatsen?
Dat kan je niet zelf, maar door het te mailen naar info@noordagenda.nl. Vermeld hierbij altijd de naam van de auteur en/ of fotograaf (en zorg dat je toestemming hebt om het te delen).

Nieuwsbrief