De Noordagenda is hét online platform voor alles wat er in Amsterdam-Noord op het gebied van kunst en cultuur te beleven valt. 

De website bestaat uit de culturele agenda en informatie over cultuurmakers en locaties. Ook is er ruimte voor artikelen, (beeld)verhalen, livestreams en podcasts.

De Noordagenda is van en voor iedereen.

Alle cultuurmakers en locaties die iets op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam-Noord organiseren kunnen gratis agenda items aanmaken. Klik hier om je agenda item te plaatsen.

Op de Noordagenda kunnen bezoekers fysieke en online evenementen vinden. Zij kunnen met de nieuwsbrief op de hoogte blijven, hun culturele honger stillen en makers en locaties steunen.

De Noordagenda is afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Door te adverteren, zorg je ervoor dat de Noordagenda kan blijven bestaan.


Coöperatie Cultuurtafel Noord

Noordagenda is een initiatief van Cultuurtafel Noord: een coöperatie uit Amsterdam-Noord waarin ruim 60 organisaties en individuen, die actief zijn op het gebied van kunst en cultuur, zich hebben verenigd.

Cultuurtafel Noord maakt zich sterk voor een bloeiend cultureel leven in het spannendste stukje van de stad. Samen bereiken wij niet alleen een brede doorsnee van inwoners van Noord, maar ook veel bezoekers van elders.

De coöperatie is in 2013 opgericht en omvat organisaties uit alle kunstdisciplines: dans, muziek, film, fotografie, theater, beeldende kunst, kunstopleidingen, podia en broedplaatsen.

De Cultuurtafel is een collectief waar overheid, bedrijven en grote evenementen gemakkelijk toegang toe hebben om de hele sector in één keer te bereiken. Omgekeerd bundelen de leden van de Cultuurtafel de krachten om gericht te lobbyen voor beleid en financiering bij overheden, fondsen en andere organisaties.

Noordagenda is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Cultuurtafel Noord en de Gemeente Amsterdam.


Veelgestelde vragen


Makers en locaties

Wat is een maker en wat is een locatie?
De makers zijn organisaties of individuen die kunst maken of culturele evenementen organiseren. Locaties zijn plekken waar kunst getoond wordt en / of culturele evenementen plaatsvinden.

Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen makers en locaties?
Omdat er soms op één locatie verschillende cultuurmakers actief zijn.

Kan een organisatie zowel maker als locatie zijn?
Ja, dat kan. In dat geval maken we zowel een makersprofiel als een locatieprofiel aan. (Bijvoorbeeld: als Tolhuistuin een programmaonderdeel verzorgt op het Noorderparkfestival, is de locatie Tolhuistuin ook cultuurmaker.)

Hoe kan ik als maker of locatie een profiel aanmaken?
Dat kun je niet zelf aanmaken. Een profiel laten aanmaken kan door de volgende informatie te mailen naar info@noordagenda.nl:

  • Eén liggende (landscape) foto van de maker of locatie, van minimaal 2000 x 2500 pixels en bestandsgrootte maximaal 1 MB.
  • Een korte tekst over de maker of locatie, met contactgegevens (bezoekadres, e-mail, telefoonnummer, website).

Wat zijn de kosten voor het aanmaken van een profiel als maker of locatie?
Er zijn geen kosten voor het (laten) aanmaken van een profiel.


De agenda

Wie kunnen er een agenda item plaatsen op de Noordagenda?
Alle cultuurmakers (zowel leden van Cultuurtafel Noord als niet-leden) en locaties die iets op het gebied van kunst en cultuur in Amsterdam-Noord organiseren kunnen agenda items aanmaken.

Wat zijn de voorwaarden waar het agenda item aan moet voldoen?
Het culturele evenement moet in Amsterdam-Noord plaatsvinden en voor publiek toegankelijk zijn.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een agenda item?
Er zijn geen kosten voor het plaatsen van agenda items op de Noordagenda.

Kan ik mijn gepubliceerde agenda item zelf aanpassen?
Ja, je kunt zelf je eigen agenda items aanpassen.

Kan ik mijn gepubliceerde agenda item zelf verwijderen?
Nee. Als je het item wilt verwijderen, stuur dan een mailtje naar info@noordagenda.nl.


Artikelen 

Wat zijn dat, artikelen?
Artikelen bevatten achtergrondinformatie. Naast de agenda en de profielen van makers en locaties, kunnen bezoekers van Noordagenda.nl zich ook verdiepen in de kunst en cultuur van Amsterdam-Noord.

Wat voor achtergrondinformatie staat er op de site?
Dit kunnen beschrijvende artikelen zijn, verhalen en interviews. Maar ook recensies, blogs, video´s, fotoseries of audiofragmenten.

Hoe komen bezoekers van de website bij deze artikelen?
De artikelen worden gelinkt aan de profielen van de makers en locaties en aan de agenda items. Zo verschijnen ze als uitgelichte onderdelen op de website.

Hoe kan ik een artikel (of blog, vlog, fotoserie, podcast) plaatsen?
Dat kan je niet zelf, maar wel door het te mailen naar info@noordagenda.nl. Vermeld hierbij altijd de naam van de auteur en/ of fotograaf (en zorg dat je toestemming hebt om het te delen).

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een artikel?
Er zijn geen kosten voor het (laten) plaatsen van een artikel.

Hoe kan ik content plaatsen in de banner, bovenaan de pagina?
Dit is advertentieruimte. Meer informatie over adverteren kun je hieronder vinden.


Adverteren

Waar op de pagina kan ik adverteren?
De banner (slider) bovenaan de pagina biedt ruimte voor adverteerders. Deze slider is zichtbaar op de homepage, de pagina van de makers en de pagina van de locaties.

Wat is een slider?
De slider bestaat uit een carrousel; de advertenties van maximaal 4 adverteerders roteren automatisch. De bezoeker van de website kan ook handmatig de carrousel bedienen door op de bolletjes te klikken.

Hoe kan ik een item plaatsen in de nieuwsbrief?
Van de 6 items in de nieuwsbrief, zijn er 3 beschikbaar voor adverteerders (de bovenste drie).

Hoeveel bezoekers heeft Noordagenda.nl?
De website heeft maandelijks 12 duizend bezoekers.

Kan ik vanaf de advertentie naar mijn agenda item of eigen website linken?
Het is mogelijk om de advertentie als hyperlink te laten functioneren. Als de bezoeker klikt op de advertentie, opent (naar keuze) een agenda item, maker, locatie of artikel. Vanaf daar is het mogelijk om door te linken naar een externe pagina (bijvoorbeeld de eigen website van de adverteerder).

Klik hier voor de tarieven

Nieuwsbrief