vr 04 jun 2021

Beeldspraak: filmgedichten

 

Tekst: eyefilm.nl

Beeldspraak: filmgedichten op de ramen van Eye

Zes dichters uit Amsterdam-Noord hebben een gedicht geschreven bij een film. Hun teksten hangen ingelijst achter de ramen aan de noordkant van Eye. De posters zijn onderdeel van de viering van het 75-jarig bestaan van Eye Filmmuseum; de dichters werden uitgenodigd door Granate, de stichting die het werk van biculturele dichters en -filmmakers onder de aandacht brengt.

De dichters samen met medewerkers van Eye bij de opening van Beeldspraak.

De dichters zijn Floor Buschenhenke, Ibrahim Selman, Laurine Verweijen, Omar Dahmani, Robin Block en Sjaan Flikweert. Zij lieten zich inspireren door een film waarmee ze een speciale band hebben en die ook belangrijk is geweest voor de collectie- en vertoningsgeschiedenis van het filmmuseum.

De gedichten achter de ramen nemen je mee in de verbeelding van de woordkunstenaars. Ze fantaseren over wat ze on screen hebben gezien, gaan aan de haal met de personages, verbinden films met de wereld buiten het theater en vinden woorden voor wat de kijker slechts voelde.

De zes dichters zijn bekend als rapper, spoken word-artiest, performancekunstenaar, theatermaker, stand-up comedian, danser of filmmaker.

https://www.eyefilm.nl/nl/magazine/beeldspraak-filmgedichten-op-de-ramen-van-eye/329838

 
Film, Literatuur
Buiten, Gratis

Eye Filmmuseum

Enorme collectie Nederlandse en buitenlandse films en filmposters in een modern cultuurcentrum aan het water.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief