Krijtmolen d’Admiraal

 
 

Krijtmolen d’Admiraal is niet alleen een Rijksmonument, maar ook een unieke molen: 230 jaar oud, enig in zijn soort en met een vrouw als eerste eigenaar. Lees hier meer over de historie van de molen.

Aan het Noordhollandschkanaal bij het voormalige dorp Buiksloot in Amsterdam-Noord staat Krijtmolen d’Admiraal. Een uniek rijksmonument, gebouwd in 1792, in opdracht van Elizabeth Admiraal. De Krijtmolen is de laatste wind gedreven tras- en krijtmolen ter wereld. Een prachtig voorbeeld van industrieel erfgoed, dat al meer dan 225 jaar een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van Amsterdam.

De vele bezoekers bewijzen dat d’Admiraal nog steeds een vertrouwd baken is in het snel veranderende groene hart van Amsterdam-Noord. Dankzij onze gastheer-molenaar Harm-Ydo Hilberdink, de Stichting Krijtmolen en een actieve groep vrijwilligers wordt de molen goed onderhouden, draaien de wieken wanneer het kan, en zijn de molen en molenzaal regelmatig open voor bezoek voor vergaderingen, culturele evenementen en feestelijke bijeenkomsten.

Op de website treft u naast informatie over geschiedenis, functie, molenbiotoop en organisatie, ook praktische informatie aan over openstelling en activiteiten van de Krijtmolen en de Molenzaal.

Nieuwsbrief